04 березня 2014

2 березня у прощену неділю у читальній залі зібралися читачі нашої бібліотеки та усі бажаючі, щоб відсвяткувати останній день масляного тижня.

Масляна - час розваг, забав, музик та веселих збіговиськ. Усю неділю діти та дорослі жартували, танцювали, співали. Масляна завершувалися "прощами" - "прощальною" або "шутковою" неділею. Всі прощалися з масляним, смачним і веселим тижнем і водночас просили у близьких вибачення ("прощення") за завдані образи.
 
 
Весело святкували цей день поети літературної вітальні "Майстерність та натхнення"! Літератори провели віршоване змагання: вони розподілилися на дві команди, одна з них читала вірші про зиму, а друга - про весну. Зрештою перемогла весна. Бард Надія Андреєва порадувала присутніх своїм співом - дуже яскравою та веселою була ії пісня - веснянка. За чаюванням всі частувалися млинцями, варениками, та пирогами, приготовленими власноруч.
 
Наприкінці заходу всі бажаючи зібрались на вулиці, щоб разом спалити опудало зими, а разом з ним і всі біди та негаразди.