19 червня 2023

Презентація виставки-експозиції "Шанс на нове життя"

    Всесвітній день біженців – це міжнародний день, призначений Організацією Об’єднаних Націй на честь біженців по всьому світу. Він відзначається щороку 20 червня і визнає силу і мужність людей, які були змушені втекти з рідної країни, щоб уникнути конфліктів чи переслідувань. Всесвітній день біженців – це нагода викликати у громадськості співчуття та розуміння їхньої біди та визнати їхню стійкість у відбудові свого життя.
    Всесвітній день біженців висвітлює права, потреби та мрії біженців, допомагаючи мобілізувати політичну волю та ресурси, щоб біженці могли не тільки виживати, але й процвітати. Хоча важливо щодня захищати та покращувати життя біженців, такі міжнародні дні, як Всесвітній день біженців, допомагають зосередити увагу світової влади на тяжкому становищі тих, хто тікає від конфліктів чи переслідувань. Виставка-експозиція "Шанс на нове життя" що проводиться у цей день в бібліотеці сімейного читання "ДІМ" створена  для підтримки біженців. 
    Замри, бийся, тікай. Кажуть, окрім цих трьох реакцій психіки на небезпеку, у нас більше нічого і нема до вибору. Коли на твоє місто падають бомби, ти збираєш в оберемок батьків-дітей-котів і йдеш із міста, то це, напевно, втеча, так? Чи це так само боротьба, якийсь її різновид? А чи не завмирає все всередині й навкруги, коли нібито досягнув безпечного місця і раптом зупинився? За минулі вісім років тисячі людей у нашій країні опанували досвід переміщених осіб, тепер мільйони знають, як воно — бути біженцем. Це тисячі та мільйони в чомусь однакових історій, кожна з яких, по суті, унікальна.













Цитата дня