14 вересня 2021

Корінням стародавнє, серцем молоде, рідне місто моє!

Шановні читачі, пропонуємо до вашої уваги віртуальну виставку "Корінням стародавнє, серцем молоде, рідне місто моє!" В процесі перегляду Ви дізнаетесь про книги, присвячені нашому місту і людям, які зробили значний вклад в його життя.

"Живі книги" від ІКЕА

Магазин IKEA запустив проект «Живі книги», в якому відтворив інтер'єри кімнат з творів світової літератури. Перші спроби стилізації інтер'єру припали на п'ять відомих книг: «Чарівник країни Оз» Л. Ф. Баума, «Великий Гетсбі» Ф. С. Фіцджеральда, «Майстер і Маргарита» М. Булгакова, «Людська комедія» О. де Бальзака і «Снігова королева» Г. Х. Андерсена. Всі ролики зняті за допомогою камери 360 градусів, що дозволяє побачити панорами кімнат.

Інтер'єр кімнат складався в точності за описами, наведеними авторами творів. У відеороликах текст читають професійні актори. На YouTube-каналі магазину можна подивитися, як дизайнери обставляли приміщення, спираючись на уривки з книг.







 Краєзнавча подорож

«Про що розповідають вулиці рідного міста?»

Напередодні свята Дня  міста до бібліотеки завітали учні 6 - А  класу ліцею № 10, та  спробували повернути колесо історії  і прогулятися  по вулицях  рідного міста.  Якими вони були століття тому? Чому є кілька районів з дуже дивними назвами?  Які є історичні будинки, чим вони цікаві? Ось про це дізналися діти. Пізнавати своє місто завжди цікаво!