23 березня 2016

2016 РІК – ПРОГОЛОШЕНО РОКОМ 
ІВАНА ФРАНКА

Як я люблю тебе, мій рідний краю, 
Як я люблю красу твою, твій люд.
 Як гаряче молюся і бажаю 
Для твого щастя свій віддати труд. 
                                                                                                                                 І.Франко

Враховуючи значний внесок у розвиток української державності та культури, з метою гідного вшанування великого сина українського народу, письменника, літературного критика, громадського та політичного діяча   2016 рік проголошено ювілейним роком Івана Франка.


Протягом року у відділі культурних проектів, інтелектуального сімейного відпочинку і ділового читання діє  книжково-ілюстративна виставка 
"Іван Франко на всі часи". 
Виставка має розділи "Стежками каменяра", "Розум і серце народу" та "Казкова франкіана"

Пропонуємо до вашої уваги деякі книги з виставки:

Гундорова Тамара 

Невідомий Іван Франко: Грані Ізмарагду.-К.:"Либідь", 2006.-360 с., іл.

У книзі подаються вибрані твори Івана Франка, які супроводяться розлогими статтями-коментарями про основні аспекти культурної феноменології письменника. Вперше в українському літературознавстві розглядається цілісність культурного, філософського й художнього мислення Франка та описуютьсяосновні поняття етико-естетичного універсуму Франка, його культурні символи, маски та образи. В центрі уваги – символічна автобіографія письменника, гностичні колізії творчості, культурний синтез, натурфілософія і антропологія Франка.


Іван Франко 
Лель і Полель: Сучасна повість: Для ст. шк. віку/Пер. з прл., [Післямова І. П. Пасемка]; Худож. А. Д. Базелевич.- К.: Веселка, 2005.-198с.: іл.

Твір Івана Франка "Лель і Полель" поєднує в собі риси романтичної і пригодницької повісті з актуальною як за часів Франка, так і сьогодні проблематикою. Братам-близнюкам Владиславові й Гнатові доведеться перевірити в житті свої шляхетні мрії, випробувавши власний характер і долю.



Іван Франко - дітям. Укл. Д. Іваницька.-Львів: Апріорі, 2015.-88с.:іл. (серія "Апріорі"-дітям)

До збірки увійшли вірші, казки та оповідання доступні для сприймання дітьми молодшого шкільного віку. Книга адресована дітям, батькам та вчителям.