23 січня 2017



Сьогодні популярність комп’ютерів настільки велика, що з кожним днем все рідше ми беремо в руки ручку. І тим більше мало хто знає, що 23 січня відзначається День  почерку або, кажучи більш елегантно, День ручного письма.


Це свято повинно нагадати всім про важливість ручного письма, несправедливо забутого через безліч цифрової та друкованої інформації. Свято було запропоновано американською організацією WIMA– американською  асоціацією виробників письмового приладдя.  WIMA запропонувала встановити цей День як нагадування про цінність ручного письма та засіб підвищення його популярності.  Цікаво, що датою свята було вибрано день народження відомого американського діяча Джона Хенкока, який першим поставив свій підпис під Декларацією Незалежності США.
Почерк у людини неповторний. Скільки часу існує рукописне письмо, стільки часу люди намагаються визначити характер людини за почерком. Але при аналізі слід пам’ятати про те, що почерк висловлює настрій людини, а тому може змінюватися за різних обставин. Наприклад, схвильована чим-небудь людина буде писати з більш сильним натиском, ніж зазвичай. Якщо ж людина не має постійних характеристик почерку, тобто кожен раз пише по-різному, то про неї можна судити як про натуру творчу та емоційну.