27 жовтня 2023

Віртуальна виставка "З рідним словом міцніє держава" (до Дня української писемності та мови)

Радіодиктант національної єдності 2023

 Сьогодні, 27 жовтня, в День української писемності та мови, відбувся Радіодиктант національної єдності. Щороку все більше людей з різних континентів долучаються до національного флешмобу на підтримку української мови. Цього року це особлива акція. Мільйони українців через війну вимушені були покинути свій дім. Мільйони громадян інших держав згуртувалися задля нашої перемоги. Наші воїни відбивають ворога з українських земель. До написання диктанту долучилися і працівники та читачі Всевікової бібліотеки сімейного читання № 2 «ДіМ».

                             














Інформ - хвилинка "Єдиний скарб у тебе - рідна мова!"

   Мова — це душа народу. Немовля з перших днів свого існування чує рідну мову від матері, а потім, підростаючи, повторює перші пестливі слова. Ці слова сповнені почуттям, ніби квітка нектаром. Мелодійна та неповторна українська мова ввібрала в себе гомін лісів, полів, рік і морів землі нашої. Слова нашої мови переткані вишневим цвітом, барвінком, калиною.  

У  бібліотеці  відбулася інформ-хвилинка "Єдиний скарб у тебе - рідна мова!",під час якої діти дізналися про історію свята, його значення. Поринули у світ нашої рідної мови, відчули її багатство, мелодійність та красу. Розширили і поглибили свої знання про мову, прийнявши активну участь у мовних іграх. Читачі продемонстрували хороші знння з української мови,мали можливість пригадати та продовжити прислів'я про книгу та мову, дати відповіді на загадки. 

        







Історична онлайн-мандрівка «Слово до слова – зложиться мова»


 

Вічна класика