18 лютого 2016


17 лютого у бібліотеці №2 «ДіМ» для школярів ЗОШ № 8 був проведений День інформації «Д. І. Яворницький – ім’я овіяне легендами», який розпочався в Інтернет - центрі з історичного віражу «Невідомий Д. Яворницький». 
З початку бібліотекар відділу соціокультурної діяльності Дмитрук Олена розповіла про відомого українського історика, археолога, лексикографа, творця і директора Дніпропетровського історичного музею. Підліткам було цікаво пізнати про невідомі факти з життя Дмитра Яворницького. 
Далі провідний бібліотекар Інтернет - центру Єлизарова Наталя запропонувала віртуальну подорож по залах історичного музею 
Д. І. Яворницького. Діти з захопленням прослухали бесіду та з задоволенням занурились у віртуальну подорож.
Бібліотекар абонементу Коценко Наталя запропонувала школярам книги, присвячені відомому земляку, які були представлені на книжковій поличці «З Україною в серці». Найбільше дітей зацікавили такі книги, як «Вольності запорозьких козаків» та  «Історія запорозьких козаків». 

Наприкінці заходу у своїй бесіді – пропозиції «Дмитро Яворницький - пам’ять поколінь» бібліотекар Голубєва Світлана звернула увагу учнів на книгу Дмитра Яворницького «До історії степової України» та запропонувала прийняти участь у обласному фотоконкурсі  «Дніпропетровщина читає Дмитра Яворницького».