08 липня 2023

Свято до дня міста

 Сьогодні відбулося святкування дня міста Павлоград. 

Ми презентували фотосушку "Павлоград - край, де я живу", грали в ерудит лото "На чудесном полі грай, своє місто пізнавай", дивились відео-фільм "Прогулянка рідним містом" та на прикінці був майстер-клас з малювання "Рідному місту - з любов'ю". Всім було весело.









Тематична віртуальна виставка "Є цінності святі - любов, життя, родина"

    8 липня в Україні відзначається День родини.
    В Україні свято встановили указом президента «Про відзначення в Україні пам’ятних дат і професійних свят» 30 грудня 2011 року. Мета свята – популяризація сімейних цінностей, укріплення родинних стосунків, розвитку сімейних традицій та забезпечення виховання дітей у родинному колі. Людина сильна тоді, коли в неї є родина, коли її є кому підтримати і допомогти. У сім’ї людина навчається добра і любові, вчиться шанувати свій рід, свою землю, берегти пам'ять свого народу. Сьогодні українська родина є найважливішим осередком, що зберігає й передає з покоління в покоління невмирущі культурні цінності нашого народу, його багаті національні традиції.Саме родина - це опора та надія для кожної людини. У колі близьких і рідних ми відчуваємо себе по-справжньому потрібними і незамінними, а наші справи та вчинки знаходять сенс. Мати міцну, дружну сім’ю у всі часи було і є почесним. Повага до батьків, жінки-матері, любов до дітей - ці сімейні традиції передаються українцями із покоління в покоління. 
    Формування в родині духовної культури особистості завжди здійснювалося через читання. Книги є не тільки джерелом інформації, але й своєрідними ліками для душі і серця, засобом спілкування із оточуючим світом. Кращі книги, які є зразком високого художнього слова – прози і поезії, виховують у людей почуття родини і роблять їх життя повнішим, цікавішим. Книги з малих років прищеплюють добрі почуття і благородні думки, пробуджують до хороших вчинків, сприяють їх моральному становленню в родині. 
    Колектив нашої бібліотеки бажає кожній родині взаєморозуміння, поваги один до одного і, звичайно, безмежної любові. Бережіть свої родини!
    До Дня родини бібліотекарі підготували тематичну віртуальну виставку «Є ЦІННОСТІ СВЯТІ – ЛЮБОВ, ЖИТТЯ, РОДИНА»: книги по праву, звичаї, традиції, обереги української родини та художні твори. Запрошуємо до перегляду!