26 січня 2024

Онлайн пазл - мандрівка "Дніпропетровщина - край неповторний"

 Одна з дивних нерозгаданих пам'яток природи на території Дніпропетровської області. Деякі дослідники стверджують, що Мавринському майдану понад 5 тис років. Правда це чи ні - не відомо. 

preview35pieceМавринський майдан

Літературна година "Калейдоскоп українських казок"

 Казки — віддзеркалення народної мудрості. Усе, що люди пізнали та усвідомили за багатовікову історію, усе, у чому переконує досвід повсякденного життя, відбилось у казках. Ці захоплюючі оповіді дають нам перші життєві уроки. Тож сьогодні діти мали можливість поділитися своїми знаннями і розповісти, які казки вони обожнюють, які казки повчають та надихають. Адже казка є для дитини чимось реальним, тим, що допомагає їй в доступному обсязі пізнавати світ почуттів та переживань.





 

Наталія Довгопол - "Знайти країну амазонок"

   Знайомство з новинками бібліотеки.   До вашої уваги роман письменниці Наталії Довгопол "Знайти країну амазонок" , книга спрямована на дитячу та юнацьку публіку, яка являючи собою зразок пригодницької вітчизняної белетристики. У книзі є цікаві інтриги, яскраві герої, сповнені тривожних  моментів подорожі, мотиви лицарського Середньовіччя в атмосфері Раннього Нового Часу.

  Наталія Довгопол - сучасна українська письменниця. Працювала цирковою артисткою в Японії, вела екскурсії в Афинах, писала дисертацію.  Спостерігала за життям і збирала матеріал. Авторка кількох романів, 2019 року здобула II премію конкурсу "Коронація слова " за роман "Шпигунки з притулку "Артеміда"".




Виставка - реквієм "Голокост - злочинне знищення народу"

  26 січня у  бібліотеці діє виставка - реквієм "Голокост-злочинне знищення народу" до Міжнародного дня пам'яті жертв Голокосту, на якій представлені видання історичної  та художньої літератури, що розкриває трагічну долю єврейського народу. Запрошуємо до бібліотеки всіх охочих ознайомитись з літературою.