14 лютого 2016

Міжнародний день 

дарування книг



    З 2012 року 14 лютого відзначають не тільки День закоханих, а й Міжнародний день дарування книг!
    Започаткувала цей день засновниця відомого сайту Delightful Children`s Books в США Еммі Бродмур зі своїм синочком. Якось він запитав у мами, чому не існує особливого дня, коли люди дарували б один одному книги? Еммі вдалося донести важливість цієї ініціативи та надихнути людей приєднатися. Проектом відразу ж зацікавилися відомі блогери, письменники, активісти. І тепер цієї чудової традиції дотримуються по всьому світі.
Мета цього дня дуже проста — подарувати кому-небудь хорошу книжку і надихнути інших вчинити так само. 
Як можна відсвяткувати Міжнародний день дарування книг?
  • Презентуйте книгу перехожому по дорозі на роботу
  • Виберіть книжки зі своєї домашньої бібліотеки і подаруйте друзям чи колегам
  • Залиште книгу з милою запискою на лавці в парку або в трамваї
  • Завітайте з книжковими подаруночками до дитячого садка, школи, лікарні, притулку…
27 січня на різдвяні вечорниці 
«Святкова українська зима» завітали ветерани клубу «Таланти та прихильники». Добре зібратися родиною на Різдво. А зібратися у старовинній українській хаті, де кожна соломинка просякнута історією – в сто разів ліпше. За щедро накритими столами господар та господиня радо вітали колядовників та тріо «Світанок», які виконували обрядові пісні. На святі згадували традиції святкування Різдва, українського Нового року та Водохреща. 

Інформацію про клуб дивіться докладніше на сторінці блогу

Клуб "Таланти і прихильники"








 «Мереживо зимових фарб»


      21 січня на літературний фото – карнавал «Мереживо зимових фарб» зібрались поети літературної вітальні «Майстерність та натхнення». Під звуки гітари відомого павлоградського барда Авдоніна Едуарда літератори читали власні вірші, присвячені зимовим святам, природі зимою. Фоном до цього виступу були світлини читача та волонтера Юрія Боженка та творчі роботи учасниць клубу «Берегиня», представлені на виставці «Мереживо зимових фарб».