21 лютого 2024

Мистецька лабораторія "ART-ROOM "

 Сьогодні відбулася мистецька лабораторія «ART – ROOM» для молоді гімназії №8. Учасники опановували нетрадиційну техніку малювання "Ниткографія". 

З захопленням розповідали про свої роботи і з зацікавленістю розглядали малюнки друзів.  Ділилися власними враженнями та думками, що ж  вийшло на малюнку. Малювання ниткою - цікава і незвична техніка, яка розвиває зорову координацію, уяву, фантазію, логічне мислення й здатність до творчості і пізнання. Малюнки вийшли чудові.

За підтримки Громадської організації "Центр інноваційного розвитку "Персона".












Бібліочелендж#ЯчитаюУкраїнською

 Долучаємося до бібліочеленджу #ЯчитаюУкраїнською до

#Міжнародний_день_рідної_мови, який відзначають щороку 21 лютого.
Запека В. Бабах на всю голову./Віталій Запека-Харків:Vivat,2022.-192 с.(Сер. «Художня література»)
Віталій Запека не боїться бути відвертим. У збірці воєнної прози — і перші чоловічі сльози, і справжнє кохання, і бувальщини та натуралістичні нариси з окопів Донеччини, і оповідь про перші дні повномасштабного вторгнення.
Автор із притаманною йому щирістю досліджує, як у непростих обставинах українці зберігають людяність, розповідає про досвід російсько-української війни і про нашу безмежну жагу до життя і свободи.
Ця книжка здатна розрадити тих, кого травмувала війна, і додати сил усім, хто наближає нашу перемогу.
Кокотюха А. Вигнанець і перевертень./Андрій Кокотюха-Харків:Vivat,2023.-304 с.-(Сер. «Художня література»)
Зима 1913 року. Колишній київський слідчий, а тепер вигнанець Платон Чечель виконує в Харкові делікатне доручення. На запрошення господарів він приєднується до компанії гостей у їхньому маєтку. Починаються таємничі вбивства — один за одним гинуть гості. Здається, їхні смерті пояснити неможливо, адже загиблих нібито ніщо не повʹязує. Та що насправді криється за блискучим фасадом будинку мільйонерів?
Роздобудько І. Неймовірна. Ода радості. Роман/Ірен Роздобудько. -Київ: Нора –Друк,2022.-368с.
Це захоплююче літературне творіння, яке розповідає про життя та діяльність Олени Теліги, видатної української поетеси, активістки та символу справжньої незламності. Книга пропонує читачам різноманітні перспективи на життєвий шлях і внутрішній світ цієї незвичайної жінки.
Говоруха І. Плахта/Ірина Говоруха.-Київ:Саміт-книга,2022.-393 с.
«Плахта» — це сповідь. Розповіді про побачене та пережите мешканцями Чернігова, Бучі, Гостомеля, Ірпеня, Бородянки, сіл Київської та Чернігівської областей. Понад 250 інтерв’ю про окупацію та укриття в погребах без тепла й світла. Понад 250 оповідей про віру, мужність, відвагу. Великі здобутки і непоправні втрати. Кохання та відчай. Непохитну любов до рідної землі.
Неоголошена війна. Невідомі факти і хроніки АТО. -Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля»,2015.-512 с.
Згадати все. День за днем. Уже більш як п'ять сотень діб. Крім власне хронології бойових дій, ви зможете прочитати аналітику, яка допоможе отримати розуміння і хоч трохи позбутися страху. І репортажі. Тих журналістів, які на власні очі бачили кров і сльози.


Скануй та слухай


 

Мультимедійна презентація"З рідним словом міцніє держава"

 Запрошуємо до перегляду мультимедійної презентації "З рідним словом міцніє держава" до Міжнародного дня рідної мови. У відеопрезентації молодь висловила  своє враження  та почуття до краси рідного слова. Наша мова - барвінкова, співуча, солов'їна. Тож вивчайте її, розмовляйте, бо саме вона є духовністю та  могутністю народу.

                                       



                            


Вічна класика