19 березня 2024

Національний тиждень читання поезії


 

Наш захід літературна онлайн орбіта "Поезія - життя мови" став часткою акції і він відзначений на інтерактивній мапі подій Національного тижня читання поезії.

Усі заплановані активності відображені на інтерактивній мапі тижня поезії, що постійно оновлюється та збагачується: https://bit.ly/3TDB1Ve

Вічна класика


 

Цитата дня


 

"Скануй та читай"

          В рамках регіональної компанії

 бібліотек Дніпропетровщини

"Читаємо разом"

      "Письменники, короновані словом"

«Там, де вітер" історія кризи письменника-бунтівника, яка розгортається водночас із війною в країні. Аполітичний маргінал, аби віднайти втрачене натхнення, вирушає в тур Україною у ролі ґонзо-журналіста разом з рок-гуртом студентів-першокурсників. Однак мандрівка країною мимоволі змушує письменника шукати відповіді на питання, від яких він так відчайдушно тікає. А можливість творити в дорозі – єдиний спосіб віднайти себе знову, переосмислити свою роль у суспільстві, яке проходить через війну.



Національний тиждень читання поезії "Ріки незмінно течуть додому"

 


Тема тижня поезії 2024 – ДІМ.  Гаслом став рядок із вірша сучасної української поетки Ірини Шувалової – «Ріки незмінно течуть додому». У візуальній частині команда УІК використала фрагмент однієї з картин циклу «Сни про дім» воїна, поета й художника Валерія Пузіка. Поняття «дім» для кожного українця і українки набуло щемкого й навіть сакрального значення. Дім для нас тепер про повертання і чекання, про безумовну віру в тих, хто за цей дім бореться. Дім – це світло, котре гріє, навіть, коли вас розділяють тисячі кілометрів. Дім – це чуття себе частиною чогось більшого, частиною родини. Дім – це Україна.