09 серпня 2021

9 серпня - Всесвітній день книголюбів



9 серпня всі любителі читання відзначають особливе свято - Всесвітній день книголюбів. Ще Герман Гессе писав: «По суті, кожен справжній читач завжди і книголюб. Адже якщо ти здатний всім серцем полюбити книгу, то напевно хочеш володіти і розпоряджатися нею як своєю власністю, перечитувати і бути впевненим, що вона завжди поруч і нікуди не дінеться».

Це чудове свято зародився як неофіційне в Сполучених Штатах, але швидко стало популярним у різних куточках планети, ставши Всесвітнім днем.

Для багатьох людей читання є основним хобі. Це захоплення не вимагає якоїсь особливої ​​підготовки, екіпіровки і витрат, за винятком коштів на придбання книги, виділеної частини вільного часу на її читання, а також середовища, яка не буде заважати зануритися в світ літературного твору.

Це свято відзначають письменники, поети, літератори та видавці, друкарні і книжкові магазини, і крамниці, ну і, звичайно, читачі - ті люди, для яких власне книга і створюється.

Книголюби в цей день намагаються відмовитися від гаджетів і в черговий раз взяти в руки книгу, приділивши час улюбленому заняттю.

Книгарні і видавництва проводять виставки і ярмарки-розпродажі. Письменники - презентації своїх нових творів, даруючи читачам автографи на пам'ять. Так відбувається популяризація читання - одне із завдань цього свята.

Любі друзі! Прийміть наші вітання з цим чудовим днем! Всім письменникам ми бажаємо невичерпного натхнення і відданих читачів. А читачам - багато цікавих книг і час на їх читання!