23 травня 2013




24 травня


 День слов’янської писемності і культури

Дозвольте привітати вас з Днем слов'янської писемності і культури!

         Невипадково цей день припадає на церковне свято - день рівноапостольних Кирила та Мефодія. Адже саме цим реальним історичним постатям ми завдячуємо слов'янською абеткою, якою сьогодні послуговується Україна та мільйони людей поза її межами.     
         Кожною літерою, яку ми виводимо на папері, кожним словом, яке читаємо рідною мовою, ми віддаємо шану натхненним творцям слов'янської писемності.
       Важко переоцінити їхню працю, адже саме оригінальна слов'янська абетка стала наріжним каменем більшості писемностей і культур слов'янського світу, дозволила нашим предкам не розчинитися у бурхливому океані інших народів.
       Збереження спадку Кирила та Мефодія і сьогодні має непересічне значення. Саме тому будь-яке починання, спрямоване на примноження культурної спадщини слов'янських та інших народів, що проживають на території Запорізького краю, знаходитиме всебічну підтримку з боку обласної виконавчої та представницької влади. Адже всіх нас єднає спільна мета - утвердження миру, злагоди та процвітання в багатонаціональному українському суспільстві.