03 жовтня 2024

Нові надходження літератури

 Наша бібліотека отримала чудові книги завдяки участі у проєкті «Німецька книжкова полиця в Україні». Дякуємо організаторам Український інститут книги!!!! Що обрали саме нашу бібліотеку. Після обробки книг, у бібліотеці поряд з «Польською книжковою полицею» буде і «Німецька книжкова поличка». Гайда читати.«Німецька книжкова полиця в Україні» - частина проєкту в межах «Обміну між німецькою та українською книжковою та літературною індустрією», що фінансується Уповноваженою федерального уряду Німеччини з питань культури та засобів масової інформації та реалізується Гете-Інститутом, Німецькою асоціацією видавців та книгорозповсюджувачів і Українським інститутом книги.

Мета проєкту - забеспечити у 2024 році публічні бібліотеки України новими виданнями книжок німецьких авторів, перекладених українською мовою. Книжки отримають 1000 публічних бібліотек. Кожна із бібліотек -  учасниць  проєкту отримає комплект з 14 нових книжкових видань для створення книжкової полиці німецької літератури у своїй бібліотеці. Це книжки для дорослих читачів.




Скануй та слухай

 Молодий адвокат Джонатан Гаркер їде в справах на північ Румунії. Його замовник — граф Дракула, який мешкає високо в горах. Але всі, хто довідується, куди прямує Гаркер, жахаються та перестають дивитися йому в очі. Джонатан дістається маєтку й невдовзі розуміє, що всі місцеві жителі мали рацію. У маєтку коїться щось дуже жахливе. З гостя Джонатан перетворюється на полоненого. Чи зможе він дізнатися правду та врятувати себе?


Книга написана у формі щоденникових нотаток, газетних статей та листів, тож пропонує читачеві одночасно кілька поглядів на ситуацію.



Онлайн проєкт мовний non - stop "Я говорю українською"

   Українська мова — це одна з найбільш багатих і різноманітних мов світу. Вона має багату історію, культуру й літературу, які відображають дух і характер українського народу. Українська мова — це не тільки засіб спілкування, а і скарб, який потрібно берегти й цінувати.



Майстер - клас «Тварини наші друзі»

 На майстер - клас «Тварини наші друзі» до бібліотеки завітали учні 2-Б класу Павлоградського міського ліцею. 4 жовтня у всьому світі відзначається важливе міжнародне свято – Всесвітній день тварин. З нагоди свята діти створили аплікацію «Корівка», використовуючи кольоровий картон та папір, ножиці, клей. Час, проведений на майстер-класі, приємно розважив дітей і сприяв розвитку їх творчих здібностей та уяви! А на завершення - традиційна фотосесія.

За підтримки Громадської організації "Центр інноваційного розвитку "Персона".