28 липня 2023

Відео слайд "День хрещення Русі: погляд через віки"(до Дня хрещення Київської Русі-України)

Інтерактивний плакат "Ми є. Були. І будем ми. І Україна буде з нами."

Онлайн - пазли "Письменники, короновані словом"

Цикл онлайн -пазлів 
до Регіональної компанії бібліотек Дніпропетровщини
 "Читаємо разом"
 "Письменники, короновані словом"


preview

Онлайн-цитатник "Світіння слова у безмежжі часу". Регіональна компанія бібліотек Дніпропетровщини "Письменники короновані словом"


 

Презентація виставки-події «Є найсвятіше слово на землі. Одне. Високе. Світле: Україна!(До Дня української державності)

 

28 липня, відзначимо День Української Державності -   день, який підтвердить тисячолітню історію нашої культури, нашої самобутності, традицій та звичаїв.

День Української Державності утверджує зв’язок українців, які живуть тепер, з багатьма поколіннями нашого народу. Понад тисячу років державотворчому досвіду українців, нашій культурі, нашій самобутності, українському характеру.

Святкуючи, ми також засвідчуємо повагу до Тараса Шевченка, Володимира Антоновича, Михайла Драгоманова, Івана Франка, Лесі Українки, Михайла Грушевського та інших знаменних представників і представниць національної еліти і борців за державність та незалежність України.

Берегти єдність зараз, працювати разом на перемогу – це найважливіше національне завдання, яке всі ми обов’язково виконаємо. А отже, захистимо країну в цій війні за незалежність та підтримаємо Збройні Сили України.



Інформаційна година "В єднанні сила і міць держави"(до Дня української державності)

День Української Державності - свято,яке утверджує зв’язок сучасних українців з багатьма поколіннями нашого народу, нагадує про багатовіковий державотворчий досвід, культуру, самобутність українців. Сила нашої держави – в єдності українських земель,  вона, як і родина, має бути дружньою, сильною,здоровою і єдиною.  

В бібліотеці пройшла інформаійна година, у ході якої бібліотекар розповіла дітям про історію виникнення свята.  Ознайомила з книгами про історичні етапи українського державотворення.




Вічна класика