09 липня 2020

    



Чим більше читає людина,

 тим освіченішою і розумнішою стає.

Нинішній високосний 2020 рік ми запам'ятаємо, як рік, коли усі збилися із звичного життєвого ритму. Проте відпустки, під час яких варто гарно відпочити, ніхто не відміняв! На період відпочинку, якщо ви забажаєте десь усамітнитися, не забудьте покласти  у валізу пухкеньку книжку.

Працівники бібліотеки зібрали разом з книголюбами для вас, наші любі читачі, лавку букініста онлайн «Пірнай у літо з гарною книгою» (читання для відпочинку). І де б ви не відпочивали: в горах, селі, на березі річки, - насолоджуйтеся добрим чтивом!


гунигу
Історичний роман Володимира Малика про перше століття, як гуни намагалися підкорити східні племена русичів. За цей роман Малику було присуджено літературну премію ім. Лесі Українки.

Коментар  В.І . Ченцова: «Книга дуже цікава. Описи традицій і звичаїв наших предків, барвисті картини боїв. Окремо хочу описати один епізод, який мені особисто запам'ятався .З полону втік гун. Його зловили в степу і привезли назад, але замість того що б допитати (а адже справа була в середні віки коли про права людини і гуманізм ніхто не чув) полоненого хочуть принести в жертву богам. Логіка залізна.»



Чи треба завжди чинити правильно? Чи, може, варто іноді вдаватися до відчайдушних і безглуздих учинків, особливо коли йдеться про прихильність незнайомця з кумедним прізвищем? Жулі Турнель сміливо вдається до авантюр — тільки б не завадили підступні коти…

Це легкий роман, із приємним французьким гумором — про дружбу, кохання, співчуття. Читайте, смійтеся, співпереживайте й насолоджуйтеся...

 Коментар  Н.П. Д` яченко: «Відмінна книга! Дуже жива, легка, з приголомшливо прописаної героїнею і відмінним почуттям гумору. Читається дуже легко, прочитала буквально за пару днів. При цьому не переставала посміхатися. Можливо, мені було так приємно читати, тому що в деяких моментах я дізнавалася себе і своїх подруг в старших класах, які веселі дурниці ми витворяли. Дуже позитивна історія, після якої залишається приємний після смак. При цьому написано все гарною мовою, ніякого примітиву. Відмінне читання під чашку чаю і затишний вечір на дивані в погану погоду.»


«Віннету І» є першим романом з пригодницького циклу відомого німецького письменника Карла Мая (1842–1912) про вождя апачів-мескалеро Віннету. Події циклу розгортаються в другій половині ХІХ століття в США під час колонізації Дикого Заходу. Шляхетний і відважний Віннету героїчно протистоїть спробам позбавити його народ права на життя на власній землі. І в цій нерівній боротьбі він знаходить собі білого союзника — землеміра Західної залізниці на ймення Вбивча Рука.

Коментар  С.О. Беркозова: «Цікавий сюжет, протистояння добра і зла, красивий опис природи і індіанських звичаїв. Колись ще в підлітків мені подарувала цю книгу моя хрещена на день народження, знаючи, що я любитель художньої літератури. Я її прочитав дуже швидко, тому що дуже вже вона мені сподобалася і ось недавно я її знову перечитав, і знову ж таки з великим задоволенням. 

Якщо вам попадеться ця книга в руки, знайдіть час для її прочитання. Сюжет унікальний і додасть вам яскраве враження.»

Ще одна зустріч з чудовим, ще одна можливість відвідати Марс, заглянути в очікує нас майбутнє. До цієї збірки увійшли найулюбленіші, найкращі оповідання та романи Рея Бредбері, Великого Письменника, якого будуть читати і перечитувати завжди.
Коментар С.Г.Кирнішнюк: «Моя любов до Томасу Вулфу почалася з цього чудового оповідання Бредбері. І, не дивлячись на багато чудові рядки і книги, присвячені генію Вулфа, я до сих пір вважаю, що ніхто не створив кращого пам'ятника для нього, ніж Бредбері. Приголомшливий автор, про якого неможливо сказати краще - він дійсно мав би писати про галактиках, глибинах космосу і народженнях планет.»

Книга переносить читача на початок ХХ століття, а саме 1908 рік та розповідає про молодого киянина Клима Кошового, який дивом вирвався з тюрми й тікає від переслідувань царської влади до Львова. Самогубство — чи вбивство? Пошуки істини водять Кошового темними лабіринтами львівських вулиць. На шляху — зухвалі батяри, міські кримінальні королі. А ще поліцейський комісар Марек Віхура, в якого Клим постійно плутається під ногами. Правда приголомшить Кошового та його нового відданого друга Йозефа Шацького. Й назавжди змінить долю загадкової та впливової красуні Магди Богданович...

Коментар Л.М. Квітчастої: «Нарешті як я давно і хотіла я прочитала дорослу книгу Андрія Кокотюхи. Ця книга із серії ретророман. Я прочитала поки тільки її одну. Події розгортаються на початку ХХ ст. У Львові. Молодий киянин Клим Кошовий тікає від переслідувань влади до Львова. Самогубство чи вбивство? Пошуки істини водять Кошового темними вулицями Львова. Правда приголомшить Клима та його нового друга Йозефа Шацького та змінить долі багатьох людей. Дуже люблю Львів і напевно хотіла б жити у цьому місті! Тож було цікаво почитати про улюблене місто у 1908 році. Раджу!.»

«Кобзар 2000» Братів Капранових витримав шість перевидань і за визначенням літературознавців став класикою сучасної української популярної літератури. Це – містичний зріз сучасної України, де відьми існують поряд із мобільними телефонами, вовкулаки та русалки не зважають на наявність автомобілів та бетонних парапетів, а жінки привертають коханих у той самий спосіб, що й їхні прабабусі.
Романтичні, драматичні, іноді смішні і завжди цікаві історії розбито на дві частини: SOFT, рекомендований для жінок, та HARD – для чоловіків. Подивіться уважно на обкладинку і виберіть свою книжку!

Коментар Т.В. Руденко: «Жваве письмо, прозорий і приємний стиль, сюжети, в яких авторам навіть вдається уникати самоповторів, а також оцей згаданий «ідеалізований» патріархальний світ – усе це очевидно сприяє читабельності книжки, масовості в хорошому розумінні. Такі оповідання просто ідеальні для доволі широкої категорії читачів.»