05 вересня 2021

 Міні-бібліотеки світу

Бібліотека на зупинці

Чим зайняти себе під час довгих поїздок у метро? Звичайно ж, читанням. Саме тому жителі Йорка, що у Великобританії, на одній із зупинок метро відкрили справжню бібліотеку. Підземним книголюбам такий подарунок припав до смаку.



Автобус-бібліотека
Нове життя старого автобуса починається у болгарському містечку Пловдив. Будь-хто може зайти в автобус і почитати книгу абсолютно безкоштовно, а також заварити смачну каву або чай у невеликій кухні, яка знаходиться у тому ж автобусі.


Бібліотека в кафе
Це вже давно не новинка, проте і сьогодні такі бібліотеки користуються просто скаженою популярністю. Ось, наприклад, одна з кафе-бібліотек Манхеттена.


Бібліотека в телефонній будці
Знамениті червоні телефонні будки у Великобританії втрачають популярність. Для того, щоб не відправляти їх на утилізацію, британці придумали зробити з них міні-бібліотеки. Такі бібліотеки працюють цілодобово і містять найрізноманітнішу літературу: дитячу, історичну, художні твори і книги по кулінарії - на будь-який смак!


Бібліотека на пляжі
Біля басейну бібліотека є, тоді чому не може бути і на пляжі? У Португалії такі пляжні бібліотеки стали досить популярними. А нещодавно така бібліотека з'явилася і в Одесі.


Звичайно, це далеко не повний список незвичайних бібліотек світу. Ми познайомили Вас тільки з деякими. Сподіваємось, нам вдалося зацікавити Вас і довести, що читання завжди буде у моді ;)