23 червня 2021

Огляд театралізований "Як стати щасливим" (Регіональна кампанія бібліотек Дніпропетровщини "Читаємо разом". "Це я, званий Чемерисом")

Огляд театралізований "Як стати щасливим" 

(Регіональна кампанія бібліотек Дніпропетровщини "Читаємо разом". "Це я, званий Чемерисом")


23 червня проводився огляд театралізований "Як стати щасливим" за творами Валентина Чемериса для клубівців та читачів бібліотеки. Бібліотекар Дмитрук Олена ознайомила з книгами українського письменника. Актори аматорської театральної студії "Позитив", разом з бібліотекарями, показували виставу за мотивами байки В. Чемериса "Лисиця і байкар". Глядачі мали можливість зануритись у неперевершений світ сатири відомого українського автора. 






Чекаємо на вас у липні


 

23 червня - Міжнародний Олімпійський день

Міжнародний Олімпійський день – традиційне свято спорту та здоров'я, яке щорічно 23 червня проводиться майже в 200 країнах світу і присвячується дню заснування унікальної та найбільш успішної спортивної структури – Міжнародного Олімпійського Комітету (МОК).

Міжнародний Олімпійський день (International Olympic Day) – це свято, яке є чудовою демонстрацією єднання людей незалежно від віку, статі, релігійних та політичних уподобань навколо вічних життєвих цінностей – миру, добра, благополуччя та єдності.
В Олімпійській хартії записано: «Олімпійський рух має своїми цілями виховувати молодь за допомогою спорту в дусі кращого взаєморозуміння і дружби, сприяючи, таким чином, створенню кращого і більш спокійного світу».

Цей день обраний не випадково. Власне 6 квітня 1894 року у місті Афіни розпочалися І Олімпійські ігри сучасності. Засновником олімпійських ігор можна назвати П'єра де Кубертена.

Спорт, не зважаючи на максимальний накал зусиль і емоцій, однозначно є абсолютно мирною і корисною діяльністю, яка об'єднує нації та народи навколо єдиної спільної мети – здорове майбутнє суспільства.