25 вересня 2024

Година дозвілля "Грай, співай - себе творчо проявляй"

 З нагоди Всеукраїнського дня бібліотек пройшла година дозвілля "Грай, співай - себе творчо проявляй" . На неї завітали активні читачі бібліотеки - мешканці селища "40 років Жовтня". Учасники грали, відпопочивали, творчо себе проявляли у різноманітних конкурсах та іграх: склади прислів'я про книгу "Книга - вікно у незвіданий світ", збери пазл " Упізнай казку", гра  "Знайди пару". Взяли участь у грі - руханці "Раз, два, три...", де мали змогу трішки побігати та позмагатися.







Бібліопанорама «Мудрі та багаті роками»

Бібліопанорама «Мудрі та багаті роками» відбулася у клубі ветеранів праці «Таланти і прихильники».  Зустріч була присвячена особливій даті – Міжнародному дню людей похилого віку та Дню ветерана. Клубівців  привітав зі святом народний вокальний  ансамбль «Надія», під керівництвом Головко Ірини. Присутні читали вірші, співали пісні. Для наших учасників, це не просто чергове засідання, а значна подія у їхньому житті. Життєвий досвід, невичерпна енергія, оптимізм та активна громадська позиція людей золотого віку повинні стати взірцем для підростаючого покоління.








Круглий стіл «Скажемо булінгу НІ!».

 Бібліотекарі провели  круглий стіл «Скажемо булінгу НІ!» для здобувачів освіти Гімназії №4 . Діти ознайомилися з поняттям «булінг», як йому протидіяти , які види булінгу існують.  Пограли в гру «Чим ми схожі?», обговорили притчу « Все в твоїх руках», переглянули соціальний відеоролик «Stop булінг» та створили колаж «Ні насиллю». Захід був не тільки корисним, а й цікавим. Кожен із присутніх зрозумів, що ми маємо свої вподобання, по-різному дивимося на світ та на людей, які нас оточують. Але потрібно пам’ятати, що ми живемо в соціумі і маємо вибудовувати з іншими людьми добрі взаємини.

Дякуємо за співпрацю директору Кравченко Л.О., класному керівникові Чепурко Н.О. та бібліотекарю Свиридовій Н.Д.

За підтримки Громадської організації "Центр інноваційного розвитку "Персона".















                                 

Онлайн проєкт "Сучасна українська книга на екрані"

У списку нагорд є спеціальна відзнака «Коронації слова – 2011» у номінації «Кіносценарії» за «Садок Вишневий…» – Ірен Роздобудько, Олесь Санін. "Поводир, або Квіти мають очі" - український історичний драматичний фільм знятий за цим кіносценарієм. В основу сюжету якого покладено мандри Радянською Україною американського хлопчика та українського сліпого музики напередодні та під час Голодомору.



Вічна класика

 Видатний чеський письменник Ярослав Гашек (1883— 1923) — автор сатиричних оповідань і фейлетонів, анархіст, невгамовний жартівник і шукач пригод, схильний до епатажу й розіграшів. Він ще за життя став героєм цілої низки анекдотів, більшість з яких вигадував і літературно обробляв сам. Його найвідоміший твір «Пригоди бравого вояка Швейка» — значною мірою автобіографічний роман, який став «революцією в чеській літературі», «новаторським зразком гумору і сатири».

Йозеф Швейк, зовні простодушно-наївний, але насправді людяний і чутливий, вже майже століття мандрує у читацькому світі, приваблюючи читачів своїм оптимістичним поглядом «маленької» людини на «великі» історичні події. Кмітливий, дотепний та по-житейському мудрий, він посів сьогодні гідне місце поміж героїв світової літератури, бо став особливим, напівфольклорним типом героя, котрий захищає себе від державного абсурду тим, що до останньої букви виконує накази та приписи, роблячи тим самим очевидною абсурдність.