17 червня 2021

17 червня пройшла пізнавальна година «Пригоди шкіряного  м’яча» до  Всесвітнього дня дитячого футболу.

Для юних читачів  відкрився величезний без перебільшення, світ, під назвою "Футбол".  А кращого знавця футболу визначили у футбольній вікторині.  Тему   розбавили  грою у настільний футбол  та переглядом літератури з даної теми, тож задоволені були всі , хто прийняв участь.







Виставка "Трійця літо закликає"

20 червня християни відзначають День Святої Трійці – одне з найбільших християнських свят, яке припадає на 50-й день від Великодня. У народі свято Трійці називають «зеленим» літнім святом. В цей день прийнято прикрашати храми і будинки гілками з дерев, луговими травами, квітами, це прийшло ще з дохристиянських часів. За народними традиціями на Трійцю проводилися гуляння, ворожіння, дівчата пускали по воді вінки.

Для нагадування читачам про свято  на дорослому абонементі ВБСЧ «Дім»№2 відкрита виставка «Трійця літо закликає».







Інтернет-салон "Бібліотекар рекомендує "Мультяшкіно""

Сьогодні у нашій бібліотеці відбувся другий сеанс інтернет-салону "Бібліотекар рекомендує "Мультяш-кіно"". Діти із задоволенням переглянули мультсеріал "Нові пригоди Пітера Пена" за п'єсою Джеймса Баррі "Пітер Пен і Венді", у якій розповідається про пригоди Пітера Пена - хлопчика, який не хотів дорослішати. 

Запрошуємо усіх бажаючих на останній сеанс, що відбудуться 26.06 об 11.00.









17 червня - Всесвітній день боротьби з опустеленням


Всесвітній день боротьби з опустелюванням і посухою святкують 17 червня 1994 року. Саме цього дня була прийнята Конвенція ООН про боротьбу з опустелюванням. Україна приєдналася до Конвенції в 2002 році. В межах Конвенції, опустелювання, яке вже набуло глобальних розмірів, розглядається не як процес утворення пустель, а як будь-яка деградація земель під впливом природних чи антропогенних чинників. Це спричиняє голод та вимушену міграцію населення.
За даними Генеральної асамблеї ООН, нині майже третина планети перебуває під загрозою висихання, понад мільярд людей може опинитися в пустелі. Такі території є вже на всіх континентах, більш ніж у 110 країнах світу. Майже половина людей, що мешкає на посушливих територіях, живе в умовах злиднів. 
Щорічно людство втрачає 12 мільйонів гектарів земель та 75 мільярдів тон родючих ґрунтів. А    щохвилини в світі від голоду вмирає 16 людей, з яких 12 дітей. Близько 40% населення земної кулі страждає від нестачі води.