08 травня 2024

Інформ-хвилинка "Цікаві факти про Європу"

 В бібліотеці проведена  інформ-хвилинка  "Цікаві факти про Європу". Присутні змогли дізнатися багато цікавих та захоплюючих фактів про країни Європи. Про  культуру, історію та інші цікаві аспекти життя європейських країн. Учасники  переглянули відео «10 цікавих фактів про Європу», пограли в гру «Прапори Європи». Цей захід став чудовою нагодою поглибити свої знання про європейські країни. Зустріч була цікавою та пізнавальною.








Віртуальна екскурсія "Сторінками історії" (до Дня пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні)

 8 травня, в День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, Україна вшановує кожного, хто боровся з нацизмом, а також пам’ять мирних цивільних людей, які загинули або постраждали від бойових дій та окупації їхніх міст і сіл, дітей війни, примусових робітників.





Вічна класика

 «Марко проклятий» — один із небагатьох зразків готичної прози в українській класичній літературі. Олекса Стороженко черпав натхнення у фольклорі, тож у притаманній лише йому манері писав про чортів, відьом і чаклунів-характерників.

Історія Марка Проклятого у народних повір'ях – це історія грішного, ледачого козака, який потрапляє до пекла та отримує шанс спокути гріхів за порятунок інших козаків. У літературному обрамленні Олекси Стороженка ця легенда набуває художніх і кровожерливих рис, стає по-справжньому готичною і збурює свідомість. Його Марко – це вигодуваний пташиною кров'ю ізгой, який за свої гріхи приречений вічно блукати землею.




Слайд-екскурс "Світ пам'ятає"

    Пропонуємо  слайд-екскурс "Світ пам'ятає" до Дня пам'яті та  перемоги над нацизмом  у Другій світовій війні , у якому розповідаються  про події агресії, злочини проти людства. Ми пам'ятаємо, яким страшним лихом була війна і схиляємо голови перед тими хто боровся за свободу, поклавши своє життя.