06 вересня 2021

 Незвичайні книги світу

Кажуть, що не можна судити книгу за обкладинкою, і це вірне твердження. Однак, нижче ми розглянемо самі дивні дизайнерські книги, які змінять ваше уявлення про обкладинки, та про книги в цілому.

Книга 360 °
Тривимірна казка про Білосніжку від японського художника Yusuke Oono. Оформлені подібним чином казки приваблюють читачів не тільки змістом, а й формою.



Кулінарна книга, яку перед прочитанням необхідно запекти
Ця книга була створена хорватськими книговидавцями. Для того щоб приготувати якусь страву за рецептом з неї, потрібно спочатку запекти книгу, тільки в такому випадку на її сторінках з’явиться текст.


Сто тисяч мільярдів віршів

У книзі Раймонда Квінау всього 10 сонетів, але кожен з них розрізаний на тонкі смужки в один рядок довжиною. Читач може комбінувати смужки в будь-якому порядку – ритмічний малюнок від цього не змінюється, а смисловий малюнок набуде досить несподіваного відтінку. Якщо читач захоче скласти всі можливі комбінації і буде читати їх вголос цілодобово, у нього на це піде приблизно 200 000 років.


Найменша книга в світі
Неозброєним оком складно розібрати, що написано в цій книзі, але якщо збільшити її до 600 разів, стане ясно, що книга є найменшою у світі копією Нового Завіту.

Пошматована книга
Письменник Д. С. Фоер на прикладі свого творіння показав, що являє собою гіпертекст.



Кулінарна книга від IKEA

Особливість цієї книги полягає в тому, що всі зображення в ній виконані у формі інструкцій до збірки модульних меблів компанії. Замість традиційних рецептів у книзі представлені фотографії головних інгридієнтів страв. 30 класичних «бабусиних» рецептів випічки наочно описані фотографом Carl Kleiner.



Книга-нічник
Насправді це не книга, а нічна лампа, стилізована під книгу. Однак, вона виглядає дуже стильно, перебуваючи не тільки на полиці, але і на столі.



Тривимірні книги Бенжаміна Лакомба

Відомий художник-ілюстратор Франції Бенжамін Лакомб робить справжні тривимірні книги. Він створив дизайн для таких творів як «Аліса в Країні Чудес», «Піноккіо», «Мадам Батерфляй».













Жіночий клуб "Берегиня"

 Handmade колекція «Рукодільний сундучок»

Сьогодні, в світі технологій і гаджетів, важко розслабитись і з задоволенням провести свій вільний час. Не дивлячись на це, рукоділля не виходить і навряд чи вийде з моди. Мало хто знає, і замислюється, що заняття різними видами творчеств не тільки приємно, цікаво, а й корисно для здоров'я жінки!

5 вересня на чергове засідання  зібрались жінки клубу"Берегиня". 

Шиття, в'язання спицями, в'язання гачком, вишивання хрестиком або стрічками, бісероплетіння, декупаж, квілінг, макраме ...Все до снаги нашим рукодільницям! Кожна жінка знайшла для себе насолоду в процесі роботи, і безпосередньо отримує бажаний результат. Занурюючись в улюблене заняття, жінки немов відключаються  і настає момент медитації, руки і очі зосереджені, серце радіє і стукає в передчутті результату! 

Творчих успіхів, і більше вільного часу для рукоділля, дорогі жінки!