20 грудня 2021

 Майстер-клас «Ґудзикова лихоманка» 

У кожної господині в засіках знайдеться дві-три сотні різнокаліберних ґудзиків. Зберігаємо ми їх за принципом «авось знадобиться». Ось і прийшов час використовувати різнокольорові кругляшки з користю. Сьогодні ми майстрували вироби з ґудзиків своїми руками - «Ґудзикове дерево щастя». Вашу стіну прикрасить оригінальна  картина, на якій буде зображено дерево. А роль листочків і квіточок зіграють різнокаліберні ґудзики. Приєднуйтесь! Ми чекаємо на всіх бажаючих.
















20 грудня - Міжнародний день солідарності людей 

Сьогодні, з ініціативи ООН, відзначається Міжнародний день солідарності людей.

Генеральна Асамблея ООН резолюцією від 22 грудня 2005 року проголосила 20 грудня Міжнародним днем солідарності людей.

Солідарність – єдність переконань і дій, взаємодопомога і підтримка членів соціальної групи, що ґрунтуються на спільних інтересах і необхідності досягнення загальних групових цілей, спільна відповідальність. Одним із засадничих принципів ООН з моменту її заснування є солідарність з людьми, котрі страждають від злиднів і гноблення.

Створення Організації Об’єднаних Націй сприяло зближенню народів і країн світу з метою захисту миру, прав людини і соціально-економічного розвитку. Крім того, неухильно дотримуючись духу солідарності, Організація в своїй повсякденній діяльності покладається на «здійснення міжнародного співробітництва у вирішенні міжнародних проблем економічного, соціального, культурного і гуманітарного характеру». Генеральна асамблея ООН зазначила, що солідарність є однією з фундаментальних і універсальних цінностей, які повинні лежати в основі міжнародних відносин у XXI столітті.