04 липня 2024

Група психологічної підтримки

 Відбулося заняття групи психологічної підтримки з психологом Бензерем А.С. Протягом дня заняття проходили з двома групами слушачів. Заняття з першою групою було присвячено роботі над проблемою "Батьки - діти", а друга група слухачів шукала смак до життя.









Скануй та слухай

Історичний роман О. Соколовського "Богун" вперше був надрукований 1931 року в підсовєтській Україні, у видавництві "ЛІМ". Відомо, що на вимогу видавництва автор мусив переробити свій твір кілька разів. Це є безсумнівним доказом того, що ідейна концепція роману ніяк не вкладалася в рамки прописаного окупантом світогляду. Та навіть такі поступки не врятували автора -1937 року Соколовському висунули звинувачення в тому, що нібито 1932 року він  увійшов до складу антирадянською есерівської організації, а в 1936 році був перевербований в антирадянську українську націоналістичну організацію і очолив терористичну групу, яка ставила за мету насильницьке повалення Радянської влади в Україні. Соколовського засудили до страти.

"Богун" - історичний роман з часів Хмельниччини. Головну увагу письменник звертає на прославленого полковника Івана Богуна, його дії, військові операції та особисте життя.





Онлайн - пазли "Step by step" "Письменники, короновані словом"

                     В рамках Регіональної компанії

бібліотек Дніпропетровщини

"Читаємо разом"

"Письменники, короновані словом"


Рута Ружин органічно вжилася в ролі мами для сироти Соломійки та коханої для Свята. Однак кримінальний світ вириває жінку із сімейної ідилії: для журналістки знову знаходиться робота. Усе розпочинається з безглуздого, на перший погляд, викрадання старого комп'ютера Рути з редакції та бронзової скульптури - з музею. Обидні ці речі не несуть жодної цінності та, здавалося б, навряд чи пов'язані між собою. Місцеві оперативники заходять у глухий кут. Їхня версія - комп'ютер украв якийсь жартівник, а статую забрав скульптор. І лише Рута впевнена, що поліція помиляється, та вперто продовжує розслідування.

 

preview35pieceГуменюк Н. "Тінь командора"

Поезія Вільних

 Члени літературної вітальні «Майстерність і натхнення» активно беруть участь в проекті Міністерства культури та інформаційної політики України «Поезія вільних».