15 липня 2019

"Якісні і доступні культурні послуги"
З метою забезпечення прав людини на якісні і доступні культурні послуги та в рамках виконання завдань Плану заходів з реалізації Концепції реформування системи забезпечення населення культурними послугами, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 22 травня 2019 р. № 355, Директорат стратегічного планування та європейської інтеграції Міністерства культури України проводить опитування громадської думки щодо сутності культурних прав людини, бажаного змісту мінімальних стандартів забезпечення громадян культурними послугами та доцільності його впровадження.
Просимо Вас взяти участь у цьому опитуванні та заповнити запропоновану нижче електронну анкету, а також , по можливості, поширити дану анкету серед родичів, друзів, колег, знайомих.
Результати дослідження будуть використані в ході роботи над розробленням мінімального стандарту забезпечення громадян культурними послугами (визначення переліку, змісту та обсягу культурних послуг, що надаватимуться громадянам на безоплатній основі). Даний стандарт буде спрямований на підвищення рівня забезпеченості прав громадян на отримання якісних і доступних культурних послуг.
Запропонована анкета складається з 40 запитань, розділених на 4 блоки: бачення сутності культури та культурного середовища свого місця проживання; розуміння власних культурних прав; побажання і пропозиції щодо змісту мінімального стандарту забезпечення громадян культурними послугами; загальні дані про респондента.
Опитування триватиме до 22 липня 2019 року.

15 липня для дітей молодшого віку був проведений інформаційно-пізнавальний калейдоскоп "Розвивайко в країні Обежедейка". 
Літні канікули як завжди дуже насичені різними подіями, зустрічами, ситуаціями, подекуди небезпечними. 
За допомогою пізнавальних мультфільмів бібліотекар познайомила дітей з  правилами безпечної поведінки.