16 вересня 2021

 Краєзнавчий фуршет «Про рідне місто з любов′ю»

Сьогодні до нас на краєзнавчий фуршет «Про рідне місто з любов’ю» завітали учасники клубу «Спадкоємець». Меню краєзнавчого фуршету включало в себе популярні видання, періодичні видання, художню літературу про наш край. Наша зустріч була присвячена до Дня міста Павлограда. Юнаки та   дівчата переглянули відеопрезентацію «Прогулянка вулицями рідного міста», як раніше виглядали вулиці та визначні споруди нашого міста. Відбувся діалог між бібліотекарем та учнями «А чи знаєте ви своє рідне місто?», які дуже пишаються своїм рідним містом. Корисно та приємно провели час.










 Виставка дитячих творчих робіт " Квітуче місто 2021"

16 вересня у бібліотеці №2 відкрилась виставка дитячих робіт до Дня народження нашого міста! Наші маленькі читачі залюбки надали свої малюнки, вироби з солоного тіста, бісеру, яскравих стрічок, кольорового паперу, мотузяні мотанки. Кожна робота оригінальна і неповторна! Виставка діє протягом двох тижнів ! Запрошуємо всіх бажаючих!

Величезна подяка авторам виробів, а також Філії Палацу творчості дітей та юнацтва «Зорецвіт», а саме керівникам творчих об'єднань: «Стилізований колаж» та «Сучасне рукоділля» - Бондаревій Олені Миколаївні та Суворовій Ірині Володимирівні!












 Онлайн-виставка "Книжки з автографами"

Шановні читачі, пропонуємо вам переглянути онлайн виставку "Книжки з автографами". Ви ознайомитесь із книгами наших місцевих письменників, у яких вони лишили свої автографи. Ті твори, які вам сподобались ви зможете знайти у нашій бібліотеці.



Кішечка Міла завітала до бібліотеки, почитати цікавинки!

Сьогодні до нашого дитячого відділу завітала пухнаста гостя, яка цікавилась новинками літератури!) Зовсім випадково нам вдалося зробити кілька цікавих фото з її участю. Гарного усім настрою!








 

Краєзнавча література від січня до січня

ДО ЕДИНОГО ДНЯ КРАЄЗНАВСТВА

Пропонуємо до вашої уваги онлайн-огляд "Краєзнавча література від січня до січня". У цьому відео представлені вірші місцевих поетів. Якщо вас зацікавить якась із цих книжок, ви зможете знайти її у відділі універсальних фондів художньої та галузевої літератури для дорослих нашої бібліотеки. Бажаємо приємного перегляду!




 

16 вересня - День народження Джульєтти 


16 вересня в італійському місті Вероні відзначають свято - День народження Джульєтти, знаменитої шекспірівської героїні найсумнішої повісті у світі.

Хоча на момент подій, описаних у трагедії «Ромео і Джульєтта», головній героїні ще не виповнилося 14-ти років, у Верон досі приходять листи від усіх закоханих, адресовані Джульєтті, з проханнями дати раду або напуття в їх нелегкій історії кохання.

Відповідають на листи дівчата з клубу Джульєтти (Club di Giulietta), заснованого в 1972 році Джуліо Тамассі. Щороку в клуб приходить близько 5000 листів, в тому числі і по електронній пошті. Жодне послання не залишається без відповіді.

На честь дня народження Джульєтти Капулетті проводять святкові заходи: спектаклі, фестивалі, карнавали. В цей  вручають літературну премію професійним письменникам «Scrivere per amore», і, звичайно ж, відбуваються кінопокази екранізацій сумної історії.


Щоб визначити точний день, в який народилася Джульєтта, історики ретельно дослідили всі події трагедії. Згідно Шекспіру, правителем Верони був герцог Еска - сеньйор Бартоломео Делла Скала. Це реальна людина, яка правила у 1301-1304 роках.

Годувальниця в розмові з Леді Капулетті згадує про народження своєї підопічної в день свята врожаю: «Even or odd, of all days in the year, Come Lammas Eve at night shall she be fourteen». Що було переведено Пастернаком, як: «А чотирнадцять їй мине на Петрів день, це ви не сумнівайтеся, я добре пам'ятаю». При цьому переклад - «Петрів день» є абсолютно не точним, мабуть, він був використаний для більш легкого розуміння тексту.

У тексті трагедії згадується і Великдень, який припав на травень, що, згідно з астрономічним календарем, було в 1302 році.

На підставі цих фактів доктор Джузеппе Вівіані і встановив точну дату народження Джульєтти - 16 вересня 1284 року.