06 грудня 2022

Виставка - дискусія " Молодь: уроки права, уроки життя"

10 грудня 1948 року Організація Об’єднаних Націй прийняла Загальну декларацію прав людини – перший універсальний міжнародний акт з прав людини. Цей документ проголошує цивільні та політичні права і свободи особистості – рівність всіх перед законом, право кожного на свободу і особисту недоторканність, свободу совісті та інші.

У Декларації заявлено також, що всі люди мають рівні права, які не залежать від їх раси, статі, мови, релігії тощо. Нині чимало країн включають основні положення Декларації в своє базове законодавство і конституції. За оцінкою експертів, положення Конституції України повною мірою відповідають Загальній Декларації прав людини.

Одне з ключових завдань бібліотек – донести молоді інформацію про те, як відстоювати та захищати власні права та як не порушувати права інших.

До Всесвітнього дня захисту прав людини, що відзначається 10 грудня, наша бібліотека підготувала тематичну виставку – дискусію : «Молодь: уроки права, уроки життя». На виставці представлені книги з теорії права та прав людини, а також художні твори, що ілюструють різноманітні правові ситуації, та інформація з телефонами соціальних та правових служб, до яких можна звертатися, якщо виникли проблеми.

Права людини обов’язково потрібно знати молодому поколінню, про це наголошує представлена виставка, яка допомагає глибше засвоїти прочитане, вчить оцінювати його і, таким чином, формує і розвиває читацькі інтереси молоді, підвищує культуру читання, куль­туру мови.

                                             



6 грудня - День Збройних Сил України

Шановні військовослужбовці, захисники Української держави! Від щирого серця вітаємо Вас з Днем Збройних Сил України, святом кожного, хто стоїть на захисті нашої Батьківщини, охороняє її кордони, оберігає мир та спокій народу. Дякуємо за захист, дякуємо за можливість жити і працювати!
>