07 червня 2016

Цінні уроки від знаменитих письменників

   Життя знаменитих письменників надихає нас не тільки на літературні подвиги, найчастіше воно сповнено особистих трагедій, всіляких проблем, падінь і злетів - як і у кожного з нас. Дивлячись на те, як літературні майстри справлялися зжиттєвими труднощами, ми можемо дістати для себе безліч корисної інформації та цінні уроки.
    Пропонуємо взяти на озброєння кілька таких уроків.


  Урок перший від Рея Бредберізайматися самоосвітою. Читаючи чудові твори відомого американського письменника-фантаста, нікому і в голову не прийде назвати його неосвіченою людиною, хоча офіційно його освіта закінчилася на шкільній лаві. У чому секрет? Враховуючи той факт, що сім'я Бредбері була не в змозі сплатити йому навчання в коледжі, майбутній письменник пішов до бібліотеки. Саме там - в царстві знань - він надолужив все, що йому було потрібно, і жодного разу про це не пошкодував. «Я отримав освіту в бібліотеці, коли мені було 23, і це було безкоштовно. Бібліотеки мене виховали», - говорив Бредбері. Письменник до кінця життя приділяв дуже багато часу самоосвітіі розвитку. Він багато читав, регулярно відвідував виставки новітніх наукових досягнень, що дуже допомагало йому у роботі над написанням книг.

  Урок другий від Джека Лондоназнайти своє місце в житті. Величезна кількість людей стикаються з проблемою самовизначення в житті. Багато чого нам здається недосяжним і навряд чи  можливим. Іноді опускаються руки, і життя перетворюється на сіру рутину. Такий же стан переживав Джек Лондон у своїй молодості. Чим він тільки не займався -продавав газети, працював на консервному заводі, був браконьєром і золотошукачем. У підсумку цей непростий шлях не пройшов для нього дарма, а став підгрунтям для написання геніальних творів. Лондон раз і назавжди вирішив, що хоче стати письменником і кинув всі свої сили на досягнення мети. І незабаром став одним з найпопулярніших письменників у світі, твори якого й сьогодні читають у всіх куточках земної кулі. «Життя досягає своїх вершин в ті хвилини, коли всі його сили спрямовуються на здійснення поставлених цілей», - говорив письменник.

  Урок третій від Марка Леві: домагатися здійснення своєї мрії. Багатьом ви готові пожертвувати заради своєї мрії? Саме тієї самої мрії, що буде давати стимул прокидатися вранці і відчувати себе щасливою людиною? Сучасний французький письменник  дав на це однозначну відповідь. До початку своєї літературної діяльності Марк був дуже успішним підприємцем. Він заклав багато перспективних компаній в декількох країнах. Але гарний дохід і розвиток бізнесу не були його справжньою мрією і любов'ю. У 1998 р. після виходу своєї першої книги «Між небом і землею» письменник залишив підприємницьку діяльність і присвятив себе літературі, викликавши подив у багатьох людей. «Знаєш, кожному - свій світ! Головне - пустити коріння в сприятливий грунт», - говорив він. Сьогодні Марк Леві - один з найпопулярніших французьких письменників, його книги перекладені більш ніж на 30 мов і розходяться величезними тиражами.

  Урок четвертий від Джоан Роулінгборотися з невдачами. Ім'я цієї англійської письменниці, автора книг про Гаррі Поттера, відомо всім. Але мало, хто знає, скільки труднощів вона долала на своєму життєвому шляху, з яким терпінням і якою завзятістю добивалася поставленої мети. У той час, коли Джоан почала ретельно працювати над своєю першою книгою, її життя далоглибоку тріщину. Їй довелося розлучитися з чоловіком і, на додачу до всього, вона залишилася без роботи, живучи на маленькудопомогу. Незважаючи на затяжну депресію, письменниця закінчила книгу, але і тут її спіткало розчарування - жодне з дванадцяти видавництв, куди вона звернулася, не хотіли брати рукопис. Але і це не зламало письменницю - наступне видавництво прийняло книгу, що її майже відразу визнали «найкращою дитячою книгою року» у Великої  Британії. Сьогодні за обсягом продажів «поттеріана» поступається лише Біблії, а бренд «Гаррі Поттер» оцінюєтьсяу 15 млрд доларів.
   Неважливо, ким ви працюєте і які саме цілі ставите перед собою в житті - в ньомузавжди буде місце невдачам і труднощам. Потрібно вміти з ними справлятися, і тоді ви самі пройметеся до себе заслуженою повагою і гордістю.

http://booknazy.blogspot.com/2016/06/blog-post_4.html#more