09 березня 2023

Літературна подорож "Шевченківськими дорогами"

З нагоди відзначення 209-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка бібліотекарі завітали до вихованців Центру соціальної підтримки дітей «Моя родина». В цікавій ігровій формі дітям нагадали про життєвий та творчий шлях Т.Г.Шевченка. Не обійшлося без цікавих фактів. Діти  декламували вірші, а відповідаючи на питання вікторини показали які вони кмітливі, творчі, уважні та спостережливі. Також присутні із зацікавленістю і неабияким задоволенням складали запропоновані пазли та дізналися про те, як багато пісень та композицій створено за мотивами віршів поета. Захід проводився під час повітряної тривоги у бомбосховищі. 







Березнева сторінка «Єднаймо Україну Тарасовим словом»

 В Україні весна починається Шевченком. Перші березневі дні в нашій країні пов’язані з іменем Великого Кобзаря. Тарас Григорович Шевченко народився 9 березня 1814 р. у с. Моринцях Звенигородського повіту Київської губернії (нині Звенигородський район Черкаської області) у родині Григорія Івановича Шевченка і Катерини Якимівни Бойко.

Світлий образ Великого Кобзаря — безсмертний, як і сам народ, що породив його. Вічно нетлінна творчість геніального сина України жива подихом життя, биттям гарячого людського серця.

Проходять століття, а геній Шевченка продовжує надихати, єднати і навчати українців у всіх куточках світу. Його твори допомагають осмислити минуле та зазирнути в майбутнє, відкрити для себе нове в мудрих рядках творів славного сина українського народу. І дорослі, і діти вшановують геніального українського поета, художника, борця за волю, за правду і завжди будуть пам’ятати його заповіти.

Презентація виставки "Тарасовими стежками мандруємо в світ"

    Сьогодні відбулася презентація виставки "Тарасовими стежками мандруємо в світ" до Дня  народження Тараса Григоровича Шевченка – великого Кобзаря, видатного українського поета та художника. У свідомості кожного громадянина нашої держави Т.Г. Шевченко займає місце національного героя. Завдяки своєму життю та творчості великий митець надихав патріотів України до боротьби за правду, свободу та майбутнє нашої неньки України.





"Жіноча постать, яка вплинула на моє життя" Конкурс для бібліотек і читачів

Цілий місяць напередодні  Міжнародного жіночого дня в бібліотеках  Дніпропетровщини проходив фотоконкурс "Жіноча постать, яка вплинула на моє життя". За умовами конкурсу потрібно було визначити книгу за авторством жінки чи книгу про жінку, яка вплинула на життя і сфотографуватися з нею, додавши  цитату, яка надихнула. Бібліотекарі та читачі нашої бібліотеки долучилися до конкурсу #жінказмінюєсвіт 

"Явдоха Зубиха"
«…А як сонце заходить, так вона і молодіє, а у саму глупу північ стане молоденькою дівчиною, а там і стане стариться і до сход сонця вп’ять стане стара, як була учора…»
"Котонопська відьма" Григорій Квітка-Основ'яненко
Карплюк Валентина

"Русалонька"
З якого часу тут русалки стали
невільницями в озері? Я — вільна!
Я вільна, як вода!

"Лісова пісня" Леся Українка
Карплюк Валентина

"Сюжети своїх детективних романів знаходжу за миттям посуду. Це таке безглузде заняття, що мимоволі спадає на думку вбивство"

А. Крісті
Ольга Шуман

"Оживає Кобзареве слово" Віршограй

9 березня 2023  увесь світ відзначає  209 річницю з Дня народження Тараса Григоровича Шевченка! Для кожного постать Шевченка і його творчість має своє особисте значення, водночас – без перебільшення Тарас Шевченко – символ України! В нашій бібліотеці відзначили цю дату декламуванням віршів поета.



Скануй та читай

 

Скануй та читай