24 червня 2021

Вулична акція «Цінуй життя»

Міжнародний день боротьби зі зловживанням наркотичними засобами і їх незаконним обігом відзначають щороку 26 червня. Працівники Всевікової бібліотеки сімейного читання №2 «ДіМ» долучились до цього дня і провели інформаційно-профілактичну вуличну акцію «Цінуй життя» у парку Комарова. Перехожим розповсюджено інформаційні листівки «Скажи НІ наркотикам!».












 Музична мозаїка "Сучасний світ музики". Зустріч з молодим виконавцем.

24 червня, напередодні Дня молоді, проводилась музична мозаїка "Сучасний світ музики". До бібліотеки цього дня завітала Побелянова Яна - молодий виконавець. Яна розповідала про себе, про свої музичні вподобання, про цілі та мрії на майбутнє. Вона співала пісні під супровід гітари та виконувала музичні композиції. Відбувся щирий діалог між присутньою на заході молоддю та гостею.






 Відеоперегляд "101 причина любити Україну"

24 червня у бібіліотеці відбувся відеоперегляд на тему "101 причина любити Україну". Глядачі ознайомились із проектом української газети "День", у якому було представлено 25 цікавих місць, 25 визначних постатей, 25 найвідоміших творів мистецтва та 25 найцікавіших традицій України. 


















24 червня - День солодощі «праліне»

24 червня - День солодощі «праліне»

Щорічно 24 червня відзначають
 День солодощі «праліне» з мелених або цільних горіхів, обсмажених в цукровому сиропі.
За переказами, праліне винайшов в XVII столітті особистий кухар маршала Франції маркіза дю Плессі-Пралена. Він просто помістив цілісний мигдальний горіх в карамельну оболонку і отримав десерт, гідний самого короля.
У наш час праліне має безліч смаків і робиться з різних видів горіхів. Крім класичного французького праліне з горіхів у карамелі, цим словом називають, також, м'яку шоколадно-горіхову цукеркову начинку (наприклад, знаменитих бельгійських шоколадних цукерок). Американське праліне, більш ніжне і густе, містить молоко або вершки, від чого по своїй текстурі нагадує вершкову помадку. Тож не дивно, що такий багатоликий десерт має своє власне свято. Спробуйте сьогодні хоча б один з його видів, і – солодкого дня!