16 червня 2021

16 червня - Всесвітній день морських черепах


16 червня проводять Всесвітній день морських черепах. Проходить під егідою провідної в світі незалежної природоохоронної організації WWF.
Морські черепахи стикаються з безліччю загроз для їх життя, більшість з яких пов’язані з людиною, включаючи заплутування в рибальських сітках, пластикове сміття в океанах, руйнування прибережних місць проживання, розорення браконьєрами кладок з яйцями і зміна клімату. Це свято створене щоб привернути громадськість до проблем морських черепах, заходи пов’язані зі святом  є щорічними.

 «Дитячий журнал, цікавий,й барвистий, 

про все вам розкаже: потрібне й корисне»

  press - кліпінг

        Світ дитячої преси різнобарвний та цікавий. Журнали пропонують читачам різноманітні статті, що дають відповіді на численні: Хто? Що? Як? Коли? Де? Чому? Кожна сторінка приносить читачам щось нове, цікаве, пізнавальне. У цьому змогла переконати своїх читачів бібліотекар відділу культурних проектів. Діти відшукували цікавинки в журналах «Малятко», «Смайлик», «Розумашки», «Жасмін». Юні читачі розповідали їх своїм одноліткам, найцікавіше зачитували вголос – вірші, маленькі оповідання, захоплюючі пригоди, нові кулінарні рецепти, розгадували загадки, головоломки та ребуси. Отриманий результат – задоволення, зацікавленість, позитив!