11 січня 2022

 Літературний віраж «Свята ніч»

Перша зустріч цього року із клубом «Таланти і прихильники» була чарівною, адже присвячена Різдву. Аби доторкнутись до справжнього дива клубівці вітали одне одного зі святами, співали пісні, колядки, щедрівки, розігрували невеличкі сценки. Різдвяне свято пройшло щиро та сердечно.










 




 

11 січня - Міжнародний день "Дякую"

11 січня святкують Міжнародний день “Дякую”. Сьогодні більшість людей так часто поспішають, що навіть не залишається часу для таких простих і приємних речей, як подякувати всім тим, хто робить наше життя щасливішим та простішим. Деякі люди кажуть “дякую” не за покликом душі, а через свій службовий обов’язок.

Достеменно невідомо, хто саме запровадив це чудове свято. Існує дві версії: воно було засновано ООН чи ЮНЕСКО. А ще є цікава історія, що Міжнародний день “Дякую” створила невідома фірма, яка виготовляла вітальні листівки, щоб покращити свої прибутки. Не зафіксована і дата першого святкування. Але відомо, що сталося це на початку 2000 років.

Цікавий факт: вперше слово “дякую” офіційно згадали в паризькому словнику-розмовнику, який вийшов 1586 року. А в праслов’янській мові воно з’явилося в XVI столітті, коли диякон Авакум відповів на хороший вчинок побажанням “дай Богъ”.

В Україні Міжнародний день “Дякую” вважається молодим святом, яке ще не встигло “прижитися”. Проте говорити слова вдячності потрібно завжди, адже вони несуть в собі позитивні емоції, здатні одразу підняти настрій та навіть покращити самопочуття. Тому скоріше підбирайте привітання з днем “Дякую”, завантажуйте листівки та картинки, щоб порадувати друзів, знайомих, рідних щирою подякою за все добре.