14 грудня 2022

Бібліочаювання «Книг та чаю багато не буває!»

Всі, незалежно від віку, дуже полюбляють смакувати чаєм, от і наші гості мали нагоду поспілкуватись за горнятком смачного та корисного напою, бо чаювання - це святковий настрій, дружній жест і вираження симпатії, спосіб зняття стресу і просто привід зібратися разом. Бібліотекар ознайомила присутніх з історією походження чаю, традиціями чаювання різних народів. Гості бібліотеки пірнули в світ легенд та оповідей про чай, а також переглянули відео про те, як правильно заварювати чай, які є види чаю та як вірно смакувати тонізуючим напоєм. Присутні з задоволенням насолоджувались смаком духмяного чаю та спілкувалися  про гарні літературні історії, бо чаю та книжок багато не буває!





Тиждень читання. Зачитане до дірок

Нагадуємо, бібліотека-філія № 2 "Дім" долучилась до Національного тижня читання з цікавою акцією #ЗачитанеДоДірок, #тижденьчитання, де протягом тижня розповідаємо про найбільш улюблені книжки наших читачів. Сьогодні середа і вона присвячена історичному роману або популярній історії. Зустрічайте роман Олеся Ільченко " Місто з хімерами".


Роман Олеся Ільченка «Місто з химерами» дозволяє повернутись в часі і зануритись у життя Києва початку ХХ століття: зазирнути за лаштунки театру Соловцова, зустріти Ларису Косач в Музеї старожитностей, випити гарячого шоколаду в кафе «Семадені», поспостерігати за будівництвом Миколаївського костелу і навіть політати аеропланом разом із Ігорем Сікорським.

Уважні читачі й читачки дізнаються про загадки життя відомого будівничого Владислава Городецького і разом з героями роману отримають можливість розкрити головну таємницю Києва. Що означає «зловісний трикутник»? Чому його було створено? Що знаходиться в центрі цього трикутника? Чому небезпека чатує над старим містом і чи справді вона вже в минулому?

14 грудня - День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

14 грудня в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. До цієї дати пропонуємо переглянути інтерактивний плакат «Чорнобиль - точка часу», на якому представлено добірку книг, які розкривають цю тему, з фонду бібліотеки та декілька тематичних посилань