08 серпня 2021

"Сторічні" книги

Хороші книги, як відомо, не старіють. Це відмінний спосіб побачити епоху очима автора і побувати в місцях, які вже, можливо, і не існують.

Представляємо вам три найбільш знакові книги, написані рівно сто років тому. Справжня класика, вічна!



Дж. Лондон «Серця трьох».
Цей роман підкорює своїм інтригуючим сюжетом і незвичайним динамізмом дії. Зачаровує історія двох братів - далеких нащадків великого піратського капітана, які вирушили на пошуки скарбів свого легендарного предка, і прекрасної Леонсією, в яку вони обидва закохані.




Е.М. Ремарк «Притулок Мрій».
Перший роман знаменитого письменника, в якому немає ні слова про війну. Мешканці «Притулку Мрій» - будинку талановитого художника і композитора Фріца - далекі від труднощів реального життя. Серця героїв наповнені першим коханням і надіями на прекрасне майбутнє. Але все змінюється зі смертю Фріца. Чи зуміють молоді люди пережити відхід з життя свого друга і прийняти його ставлення до дійсності і мистецтва?


Ф.Скотт Фіцджеральд «По цей бік раю». Всі молоді люди однакові. Вони впевнені, що їх чекає блискуче майбутнє, і весь світ належить саме їм. Так вважав амбітний Еморі Блейн, поки не потрапив на фронт. Його історія - доля цілого покоління, яке після назвуть «втраченим». Тепер, після безлічі страждань, невдач і гірких розчарувань, він жадібно хоче тільки одного - розважатися і насолоджуватися кожним моментом. Але якою є справжня цінність життя по цей бік раю?