08 березня 2023

Гра-вікторина "Весна і жінка між собою схожі"

 Сьогодні провели гру-вікторину "Весна і жінка між собою схожі" до Міжнародного жіночого дня. Дівчата повинні були на квітці описати свою матусю, згадати всі ніжні слова, порівняти її з квіткою. Охоче відповідали на запитання вікторини "Квіти України".



  Найніжніший та найсвітліший день в році – 8 березня! Початок весни, початок життя в природі, перше тепло. Дорогі жінки, нехай це тепло оселиться у ваших домах і душах. Нехай краса природи надихає, а початок весни символізує початок чогось прекрасного у вашому житті! Зі святом!


Виставка-заклик "Планета Земля - наш спільний дім"

Рідна природа… Кожний із нас живе в неосяжному, розмаїтому чарівному  світі… Але не кожен здатний бачити його красу, усвідомлювати себе його часткою, бережливо ставитися до природи!  

 Для   всіх  відвідувачів  бібліотеки  було  організовано книжкову виставку: "Планета Земля - наш спільний дім", метою  якої  є виховання  бережливого ставлення до природи, прищеплення любові до читання, формування відповідальності за збереження  навколишнього  середовища та за  розумне  господарювання. 

@pavlogradp2 #бережиприроду #бібліотекаДіМ #книги #екознання 

Віртуальна виставка "Жінка - найчарівніше творіння на землі" (До Міжнародного жіночого дня)

 8 березня світ відзначає Міжнародний день жінки. Однак – це не лише свято квітів, весни та усмішок. Це свято нагадує про довгий шлях жінок до права вибору своєї долі. Тому всі героїні книжок цього огляду справжні богині життя і кохання, здатні на вчинки, які доведуть, що насправді жінки - не така вже й слабка стать.

Міжнародний день прав жінок і миру

У 1975-му році,  фіксуючи всесвітні тенденції та привернення уваги до теми прав жінок в суспільстві, було офіційно  підтримано свято Організацією Об’єднаних Націй і в 1977-му році, 16 грудня резолюцією Генеральною Асамблеєю ООН № A/RES/32/142, День 8-е березня запропоновано було всім зацікавленим державам безпосередньо використовувати для популяризації та реалізації рівноправності жіночої частини населення у своїй громадській традиції. Проголошений Генеральною Асамблеєю ООН День жінок має назву Міжнародний день прав жінок і миру.

Відкидаючи пафосність і офіційну частину всіляких державних петицій і документів, однозначно можна сказати: це одне з кращих свят, яким довелося увійти в наші календарі. Цей святковий день - 8 березня, цілком присвячений найпрекраснішій половині нашого суспільства. Його популярність наростає і зміцнюється вже більше ста років. Здоров’я, миру і щастя, дорогі жінки! Зі святом 8-е березня, подарунків та гарного настрою!

Тематичний квест "Тарас Шевченко - майстер слова та пензля"

Усі ми дуже любимо квести – ці захоплюючі подорожі сторінками творів українських письменників. Сьогодні у гравців є прекрасна нагода пригадати вивчені поезії Т. Г. Шевченка, цікаві та важливі моменти із його життя. На вас чекають несподівані завдання, тому вам потрібно буде виявити неабияку кмітливість, уважність і спостережливість.

Вас чекають 5 станцій: «Числова», «Магічний куб», «Театральна», «Мозаїка», «Допитлива». На старті, а також на кожній станції ви отримаєте завдання. Виконавши завдання на станції,  переходьте до наступної зупинки.  Будьте дуже уважні! 

СТАНЦІЯ "Числова"

СТАНЦІЯ  "Магічний куб"

СТАНЦІЯ "Театральна"

         Розгляньте комікси, відгадайте назви творів.


Станція "Мозаїка"

Складіть пазли

СТАНЦІЯ "Допитлива"

Вітаємо! Ви успішно впоралися з усіма завданнями. Дякуємо за вашу увагу! Сподіваємось, що ви отримали задоволення від мандрівки, перевірили свої знання, кмітливість та спритність. Можете собою пишатися! 

Намистинки рідної мови

 

Намистинки рідної мови автор: ВБСЧ № 2 "ДіМ"