16 грудня 2022

Тиждень читання. Зачитане до дірок

Бібліотека-філія № 2 "Дім" у рамках  Національного тижня читання та акції #ЗачитанеДоДірок, #тижденьчитання, продовжує розповідати про найбільш улюблені книжки наших читачів. Цієї п`ятниці ми занурюїмо у світ жахів та містики. Отже, зустрічайте роман Марини Макущенко  "Темний бік будинку".


Люди покинули красиві столичні маєтки, але забули забрати Духів Будинків. Голодні, самотні та невидимі мешканці продовжують захищати оселі та понад усе шанують споконвічні традиції. Яра — донька звичайного київського домовика — завжди підозрювала, що вона не така, як усі. Дівчина опиняється у вирі потойбічних інтриг і дізнається страшну таємницю свого народження. Та саме її інакшість допомагає їй протистояти злу, знайти кохання та зрештою порозумітись із батьками.

Історію записала письменниця та мисливиця за враженнями — після того, як особисто обійшла усі кімнати, зазирнула в пічки та кутки Будинків. Провела інтерв'ю з істориками та попрацювала в архівах, вивчаючи історію та міфи Києва. За збереження історичної архітектури авторка боролася як телевізійний журналіст, та як мрійниця вона бореться за те, щоб старі Будинки жили заради нових ідей і нових Духів.

#Тижденьчитання, #ЗачитанеДоДірок

Вічна класика