24 лютого 2023

Виставка - спогад "Україна в огні"

Сьогодні відбулася виставка-спогад "Україна в огні". Наші читачі згадували і розповідали свою історію, історію-жахливої війни. 24 лютого 2022 року розділило життя багатьох українців на «до» та «після». У перші дні повномасштабного вторгнення росії в Україну здавалося, що ворог лізе з усіх щілин та протистояти «другій армії світу» просто неможливо. Але українським захисникам не тільки вдалося відбити атаки ворога, а й відвоювати більшу частину захоплених ним територій. Наш героїчний опір – це боротьба не лише за фізичне виживання Українського народу та свободу країни, а й за власну ідентичність і цінності нашого суспільства.




Поличка героїчної пам`яті "Незламні" (Річниця вторгнення росії в Україну)

Змучені люди, зруйновані будинки, понівечені міста, селища, села.Російське вторгнення в Україну (2022—2023) — відкритий воєнний напад Росії на Україну, початий о 3:40 24 лютого 2022 року. Утекти зі своїх домівок від обстрілів російськими загарбниками, за даними Міжнародної організації з міграції, довелося понад 7,7 мільйонам українців. Така кількість людей становить 17% населення України. А ще українська земля всіяна великою кількістю нерозірваних боєприпасів, мін, розтяжок. Над їхнім знешкодженням нині активно працюють вибухотехніки. Однак звільнені території досі залишаються небезпечними. Війна ще триває…Українці продовжують об’єднувати світ у протидії агресії рф і стримувати її завдяки небаченій звитязі ціною життів своїх людей на власній території. Ми зібрали на поличці "Незламні" книги, матеріалі та фотофакти, які найбільше вразили. ПАМ’ЯТАЄМО! ПЕРЕМОЖЕМО! ВІДНОВИМО!



ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА!

24 лютого 2022 року о 5:00, за Києвом, міжнародний військовий злочинець в.в. путін, намагаючись «остаточно вирішити українське питання», розпочав масовану атаку із застосуванням усіх видів озброєння на всі великі міста вільної України. Наслідуючи Гітлера, який теж хотів «остаточно вирішити єврейське питання», він наказав своїм військам перейти державний кордон України та атакувати його столицю та міста, об’єкти критичної інфраструктури, аеродроми, Збройні Сили України, вбиваючи на своєму шляху мирних громадян, руйнуючи їхні будинки, школи та дитячі садки. Білорусь приєдналася до атаки на боці Росії. Але щось пішло не так і ця атака захлинулась. Народ України завадив його планам. Його армія була зупинена і почала швидко утилізуватися, втрачаючи за перші кілька днів більше живої сили та техніки, ніж за багато років двох чеченських воєн та сирійську авантюру, разом узяті. Демократичний світ не здригнувся і об’єднався довкола України. Війна Росії проти України - злочин проти людяності та Росія має відповісти за це!

26 лютого -  в Україні відзначають День кримського спротиву російській окупації. Той спротив, що його у 2014 році почали найхоробріші та найвідданіші мешканці Криму, тепер чинить без перебільшення уся країна. Сьогодні день, коли ми стоїмо пліч-о-пліч супроти повномасштабної російської агресії, коли б’ємося за кожен клаптик рідної землі, і коли без вагань знищуємо тих, хто на цю землю непрохано прийшов. Кримський спротив - це наш символ і дороговказ, це наша сила і нагадування, як важливо бути вірним цінності свободи.

Ми обов’язково витримаємо російську навалу та повернемо український Крим. 

Слава героям кримського спротиву! Слава Збройним силам України! 

Слава Україні! 💙💛

Разом - до перемоги!

Офіційна точка зору

Вічна класика