18 березня 2024

Відео перегляд "Ментальне здоров'я - це..."

 Всеукраїнська програма ментального здоров'я "Ти як?", створена за ініціативи першої леді Олени Зеленської, за підтримки Всесвітньої організації охорони здоров'я. Місія програми "Ти як?" - надати всім українцям психологічну допомогу та навчити навичок самодопомоги. Сьогоднішній день у учасників Університету  третього покоління Територіального центру соціального обслуговування був дуже насичений, вони переглянули та обговорили відео "Як покращити своє ментальне здоров'я". Поділилися своїми думками як вони слідкують та підтримують своє ментальне здоров'я.





Кампанія "Листи до вільного Криму"

З 19 лютого по 19 травня 2024 року в Україні та за кордоном триватиме ініціатива "Листи до вільного Криму". Кампанія заохочує українців та жителів інших країн надсилати листи підтримки кримським політв’язням, яких незаконно утримує Росія.

Організаторами ініціативи виступили: Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим, Український ПЕН, Центр прав людини ZMINA, Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Мета ініціативи "Листи до вільного Криму" – підтримати політв’язнів і вкотре нагадати суспільству про українських бранців кремля. Ці листи є також меседжем для адміністрацій в'язниць про те, що кожен громадянин України є важливим і суспільство слідкує за умовами їхнього утримання.

Листи можна буде надіслати на:

• поштову адресу: Центр інформації про права людини, а/с В-539, м. Київ, 01001;

• email: Free.CrimeaUA@gmail.com.

З іменами кримських політвʼязнів та інструкцією з написання листів можна ознайомитися за посиланням.

(https://minre.gov.ua/2024/02/23/instrukcziya-dlya-napysannya-lystiv-krymskym-politvyaznyam/)



Група емоційної підтримки

 Відбулося засідання Університету  третього покоління Територіального центру соціального обслуговування. Учасники вчилися  прощати себе, дуже важливо  пробачити того, хто зачепив за живе. Цей навик є не у всіх, але його точно можна розвинути. Також займалися трансформаційним малюванням.






                               

Скануй та читай


 

Онлайн -проєкт мовний non - stop "Я говорю українською"

Усіх нас єднає українська!

 Ця тема зараз цікава та актуальна.


Instagram stories "STORIES - Короновані словом"

Нова книжка молодого українського письменника складається з двох повістей та оповідання. Перед нами постає зовсім несподіваний і трохи загадковий Любко Дереш... 



Онлайн - цитатник "Слово відлуння думки". Регіональна компанія бібліотек Дніпропетровщини "Письменники короновані словом"