Калейдоскоп цікавинок
«31 травня день тістечка Macaroon»
Щорічно 31 травня в Національний день тістечка Macaroon ласують цим маленьким кокосовим печивом, сповненим
смаку та різноманітності відтінків. Його виникненню сприяли
італійці десь у 8 чи 9 столітті. Зрештою печиво потрапило до Сполучених Штатів,
де для приготування кокосового мигдального печива потрібно лише кілька
інгредієнтів. Як основний інгредієнт
виступає кокосова стружка.
Чи знали ви , що:
Королева
Франції Марія-Антуанетта просто обожнювала мигдальні тістечка. Вона навіть кота
назвала на їх честь!
Цілу
тарілку Macaroon було подаровано юному Людовіку XIV на його
весілля c Марі-Терезою Іспанською.
Спочатку
тістечка виглядали дещо інакше: вони не були розділені на дві половинки, і
склеювалося паром, без начинки. А у XIX столітті їх почали подавати вже парою
половинок, які доповнювалися джемами, лікерами, та навіть спеціями.
Щодо смаків Macaroon, то є не лише солодкі варіанти,
але й з каперсами і рибою, копченим фуа-гра і томатним пюре.
У Парижі тістечка Macaroon популярніші за еклери
майже в 2 рази.
Найбільшу
піраміду з Macaroon, яку занесли до книги
рекордів Гіннеса, спорудили у 2013 році. На її створення пішло 8540
тістечок.