04 жовтня 2024

Емоційна підтримка волонтерів

 Сьогодні у бібліотеці продовжилися  заходи з "Емоційної підтримки, ознайомлення з етапами які переживає людина у стані стресу, техніками самодопомоги, проведення психоедукаційних сесій та отримання корисних навичок самозбереження на робочому місці та в особистому житті". За сприяння Міжнародного благодійного фонду "Жива". До проведення заходу залучені спеціалісти міжнародної гуманітарної організації FHI 360. Вивчали ресурси свого життя та досліджували особисті копінг - стратегії.





Намистинки рідної мови

 Збір неписаних правил, якими людина користується у повсякденному житті, стають прислів'я та приказки. Вони рекомендують, схвалюють або засуджують, бо за ними стоїть авторитет поколінь вони створені практичним досвідом, відображають споконвічне прагнення людини до правди, щастя, здоров'я, справедливості.


Намистинки жовтень автор: ВБСЧ № 2 "ДіМ"

Онлайн проєкт "Step by step " "Письменники, короновані словом"

 В рамках Регіональної компанії 

бібліотек Дніпропетровщини

"Читаємо разом"

"Письменники, короновані словом"

Як і властиво Юрію Винничуку, «Вілла Деккера» віртуозно балансує на межі ретродетективу й політичного трилера — так само, як герої книжки балансують у невизначеному межичасі буквально за кілька днів до початку Другої світової. Вир драматичних подій та яскравий гумор, глибоке знання таємного життя передвоєнного Львова, соковита мова, кримінальні та любовні інтриги — усе це читач знайде в новому романі визнаного майстра.


preview35pieceВинничук Ю. Вілла Деккера

Скануй та читай

                                                В рамках Регіональної компанії

бібліотек Дніпропетровщини

"Читаємо разом"

"Письменники, короновані словом" 

Збірка автобіографічних оповідань Юрія Винничука "Груші в тісті" видавалася неодноразово і завжди мала великий успіх. У них автор розповідає про Львів кінця 1970-х - початку 1980-х років, тобто про свою молодість: коли він фарцував (цікаво, чи всі молоді зараз знають, що це), вчився в інституті, служив у лавах армії і... любив. Любив усе - дівчат, друзів, поезію, пригоди... тобто саме життя. Тому у "Грушах..." - безліч історій, наповнених шаленим гумором (не завжди цнотливим), деколи майже вар'ятством, львівським колоритом і навіть пікантними подробицями життя львівської богеми 70-80-х років минулого століття.