14 грудня 2020

До Дня вшанування учасників ліквідації на Чорнобильський АЕС


Інформ-онлайн "Гірчить Чорнобиль, крізь роки гірчить "

14 грудня в Україні відзначають День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС – людей, які ціною свого життя і здоров’я змогли подолати страшну трагедію ХХ століття, що сталася 26 квітня 1986 року. Чорнобиль для України – тяжке, виснажливе  випробування, яке залишило глибокий слід не лише в пам’яті, а й в долях людей. Трагедія зачепила всіх. Аварія вражала своїми масштабами, стався викид радіації еквівалентний 500 атомним бомбам, постраждало понад 3 млн людей, сотні тисяч покинули свої домівки. На захист стали ліквідатори, смілі та мужні люди, які ціною свого життя та здоровя зупинили катастрофу, не дали їй стати масштабнішою. Ціна боротьби з невидимим лихом виявилась дуже високою, тому 14 грудня ми вшановуємо память усіх тих, хто віддав життя у нерівній боротьбі з «мирним атомом». З 2000 року смертність «ліквідаторів» зросла порівняно з першим роком після аварії у 12 разів. Рак молочної залози – 53 випадки на 100 тис. населення, щороку помирає 8 – 9 тис. жінок. На Дніпропетровщині наразі є 10000 учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, у Павлограді  - 539 ліквідаторів.





Літературна вітальня "Майстерність і натхнення"

13 грудня павлоградські поети здійснили подорож у літературно-мистецький круїз "Романтики павлоградщини", щоб відзначити 10-у річницю відкриття літературної вітальні "Майстерність та натхнення". 

Поети згадували найяскравіші моменти літературної діяльності за 10 років, читали власні нові вірші та присвяти.


10 років  студії  «Майтерність і натхнення»

 

Жіночий клуб "Берегиня"

Майстерня радості.

 «Квілінг - позбавимось стресу»

13 грудня на чергове засідання зібрались жінки клубу "Берегиня".

Вже давно рукодільниці хотіли спробувати неповторну техніку квілінг. Квілінг-це стародавня традиція папероскручення, яка  допомагає  неперевершено передати легкість і вишуканість мереживних візерунків. 

Скоро Новий рік! Але ж яке свято без ялинки? 

Жінки взялись за роботу, та за допомогою нехитрих інструментів - пінцету, ножиць, клею, олівця, шаблону-лінійки створили радісну атмосферу Нового року!

Жінки клубу "Берегиня" бажають всім удачі і творчих успіхів у Новому році!