18 березня 2014

До 200 - річчя Т. Г. Шевченка

18 березня у літературно-мистецький вітальні нашої бібліотеки зібрались учні 9- б класу ЗШ №8. Цікаву та дуже корисну інформацію про життєвий та творчий шлях Т. Г. Шевченка підготували школярам бібліотекарі читальної зали.  
Відео - презентація "Тернистими шляхами долі", яку
запропонувала учням бібліотекар Бондаренко Олена Анатоліївна, відзначила важливі моменти життя великого поета, основні факти біографії.
 Під час спілкування Дмитрук Олена Вікторівна розповіла про життєві страждання Шевченка.
Уважно слухали розповідь бібліотекаря діти : -Тарас Григорович страждав від самотності. Його заповітною мрією було мати родину. Кохання - одна з найболючих граней життя поета,- лунала розповідь Олени Вікторівни, - поет майже не писав автобіографічну любовну лірику, бо надто пекучими були ці переживання.





Історія не існує сама по собі - в мертвих фактах і нейтральній хронології подій. За ними - імена, людські почуття і життя. Кілька з таких імен, доль і почуттів у життевій історії Тараса Шевченка було визначено під час перегляду відео-фільму "Кохані жінки Тараса Шевченка"
Для молоді на абонементі та у читальній залі бібліотекарі оформили книжкові виставки "Кобзарем ми його звемо" та "Знову линуть до нас думи Кобзаря", які викликали велику зацікавленість  учнів.