15 лютого 2023

Трейлер до книжкової виставки "Чисте золото таланту"

Наша бібліотека пропонує залучитися до читання кращих художніх творів сучасних українських письменників – майстрів слова, що здобули визнання, мають нагороди, а також багатий літературний доробок. До вашої уваги представлено книги шести авторів – переможців проекту «Письменники, короновані словом». Тим паче, в цьому році пропонується читацька акція «Літмарафон«Читацький контрнаступ».

Шановні читачі!

Занурюючись у світ сучасної української літератури, ви зможете більш свідомо формувати свої
ціннісні орієнтири і відчувати себе УКРАЇНЦЯМИ.
Тож вперед, до книги - до української книги!

Рекомендаційний список "Чисте золото таланту"

В рамках регіонального проекту «Письменники, короновані словом», який ініційований у 2022 році ГО «Дніпропетровська бібліотечна асоціація» і Дніпропетровською обласною універсальною науковою бібліотекою ім. Первоучителів слов’янських Кирила і Мефодія наша бібліотека пропонує ознайомитися з рекомендаційним списком "Чисте золото таланту". Книги, запропоновані в цьому списку є в нашій бібліотеці. Тож, всіх бажаючих взяти почитати найцікавіших сучасних авторів, запрошуємо до бібліотеки.


А також запрошуємо бажаючих долучитися до читацької акції «Літмарафон «Читацький контрнаступ», яка триватиме з 01 лютого до 15 грудня 2023 року. Для участі необхідно лише відвідувати бібліотеки міста та читати будь-які книжки письменників – учасників акції. Переможець акції визначається за найбільшою кількістю прочитаних книг в особистому читацькому формулярі. Приєднуйтесь! Пориньте у світ сучасної української літератури!


#літмарафонЧитацькийКонтрнаступ 
#письменникикоронованісловом2023

"Війною палала рідна земля…" Година спогадів

80 років минуло збройному повстанню мешканців Павлограда проти німецько-фашистських загарбників у лютому 1943 року. 17 лютого 1943 року – дата, яка увійшла яскравою сторінкою не тільки в історію нашого міста, павлоградське повстання це єдиний факт за весь період Другої світової війни, коли на окупованій фашистами території підпільники організували повстання і своїми силами звільнили місто від загарбників.

Ми пам’ятаємо і пишаємося нашими земляками, подвиг учасників повстання є прикладом мужності, патріотизму, відданості Батьківщині для всіх нас. Само цим подіям була присвячена зустріч, яка пройшла в відділі соціокультурних проектів. Присутні  ще раз згадали  тих, хто не скорився окупантам та встав на захист своєї землі.







Майстер-клас "Кохання усе переможе"

14 лютого у День всіх закоханих та День дарування книг в бібліотеці для  користувачів різного віку відбувся майстер-клас "Кохання все переможе", під час якого присутні подивилися мультфільм "Чарівник книг" - цікаву сучасну анімації про перші почуття та пізнавальну історію про етапи написання та друку книжок. Які ж сувеніри можна подарувати близьким людям в цей день? Звичайно, створені своїми руками. Трохи чаклунства і магії, вірніше трохи посидючості і цілеспрямованості і у наших гостей створилися книжкові закладки у вигляді сердечек з оригінальним дизайном. 




Намистинки рідної мови

Намистини 2 автор: ВБСЧ № 2 "ДіМ"