25 жовтня 2024

Радіодиктант національної єдності 2024

 Сьогодні об 11:00 (за київським часом) стартував  найбільший українськомовний флешмоб – Радіодиктант національної єдності. Цьогоріч він відбувся вже 25-й раз поспіль. Радіодиктант національної єдності присвячений Дню української писемності та мови, який відзначають 27 жовтня. Цьогоріч авторкою тексту радіодиктанту стала письменниця Оксана Забужко. Читав радіодиктант поет, нині військовий, Павло Вишебаба.До написання радіодиктанту долучилися працівники бібліотеки та мешканці селища "40 років Жовтня".









Мовний журнал "В джерелах слова - душі криниця, а рідна мова, як чарівниця"

   Відбулася презентація мовного  журналу "В джерелах слова - душі криниця, а рідна мова, як чарівниця" з нагоди Дня української писемності та мови. У цьому журналі представлені  різноманітні інтелектуальні завдання по українській мові: "Підбери слово, яка наша мова", "Словникова вікторина", "Моделювання вірша". Презентація пройшла у теплій та дружній атмосфері.

#











Віртуальна виставка "Будь українцем! Думай, розмовляй і читай українською!"

  Презентуємо віртуальну виставку "Будь українцем! Думай, розмовляй і читай українською!" до Дня української писемності та мови. Переглянувши віртуальну виставку ви маєте можливість долучитися до книг, які розкривають багатство української мови, її  милозвучність.  Книги, представлені у віртуальній виставці  є у фонді бібліотеки.Запрошуємо вас до бібліотеки.