02 грудня 2021

Година спілкування 

«Навчи своє серце добру»

2 грудня у стінах нашої бібіліотеки пройшла година спілкування «Навчи своє серце добру». Із нашими гостями ми провели розмову про милосердя, людяність та добро. Відвідувачі відповіли на питання вікторини та, після перегляду  мультфільму «Їжак повинен бути з колючками», обмінялися думками на тему толерантного відношення до людей з обмеженими можливостями.







До Міжнародного Дня людей з інвалідністю

          2 грудня у відділі універсальних фондів художньої та галузевої літератури для дорослих пройшла виставка-порада "Мистецтво жити разом". 
           Міжнародний день людей із інвалідністю не є святом, а покликаний привернути увагу до проблем цих людей, захисту їхніх прав, гідності і благополуччя, акцентує увагу суспільства на перевагах, які воно отримує від участі людей з інвалідністю у політичному, соціальному, економічному і культурному житті. Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства – людей із інвалідністю.

 



 

 «Мобільна телефонія, або цивілізоване спілкування»

 Обмін думками

          1 грудня члени клубу «Діалог» знову зустрілися в бібліотеці , щоб обговорити  актуальну і цікаву тему: «Мобільна телефонія, або цивілізоване спілкування». Юнаки обмінялися думками, що до мобільного зв’язку, яка є невід’ємною частиною нашого життя. Багато цікавих фактів про мобільні телефони та їх використання дізналися присутні. Поговорили про те як захистити себе від негативного впливу мобільного телефону та  про «золоті» правила  мобільного етикету.  












Галябарда Степан Петрович


 

Життєпис

Степан Петрович Галябарда народився 2 грудня 1951 року в селі Суходіл Гусятинського району.

Закінчив філологічний факультет Чернівецького університету в 1973 році.

Працював у редакції Чортківської районної газети (1973), був на громадській роботі у Тернополі й Києві.

Від 1984 р. — в системі Держтелерадіо: відповідальний секретар дирекції телебачення, головний редактор молодіжних радіопрограм, заступик директора телевізійного творчого об'єднання «Молодість», головний редактор радіостанції «Молода гвардія», директор радіостанції «Промінь» (від 1994). Директор першої в Україні незалежної комерційної радіостанції «Радіо Рокс» у Києві.

Творчість

У 1991 році вийшла у світ перша його збірка поезій «Не поверну човен», яка складається з двох розділів «Біль України» і «Не поверну човен». У збірку увійшло багато віршів, які Степан Галябарда присвятив рідному краю, його краєвидам, своїм землякам.


У 1997 році в тернопільському видавництві «Збруч» вийшла друга збірка поезій «Догорає калина».

Співпрацює з композиторами Олегом Слободенком, Остапом Гавришем, Павлом Зібровим, Степаном Гігою, Олегом Марцинківським, Олександром Злотником та іншими.

Його пісні є в репертуарах Василя Зінкевича, Алли Кудлай, Павла Зіброва, Лілії Сандулеси, Іво Бобула, Олександра Тищенка, Олегом Марцинківським та інших співаків.

У Тернополі в ПК «Березіль» у 1997 та 2004 роках відбулися творчі вечори-бенефіси поета-пісняра.

Доробок

Автор текстів понад 200 популярних пісень, музичної шоу-вистави «Я — Роксолана» (Івано-Франківський обласний музично-драматичний театр, 2001).

Поетичні збірки

  • Не поверну човен (1991)
  • На Україну повернусь (1994)
  • Я чекаю тебе (1996)
  • Догорає калина (1997)
  • Пісні райського саду (2001)
  • Кохайте жінку (2006)
  • Роса любові (2008)