12 серпня 2022

Бібліотусовка « Читайте самі, читайте з нами!»

 Сьогодні читаюча молодь руйнувала стереотипи про те, що читання – «ботанське» діло.  В дружній компанії обговорювали питання читацьких вподобань сучасної молоді. Бібліотекар Юдіна О. познайомила  присутніх з читацькими звичками успішних людей та    запропонувала молоді рандеву з книгою «Читайте з нами українською», а потім до діалогу  «Book-симпатія». Після веселих та дружніх обговорень усі прийшли до висновку, що книга – це найкоротший, найдієвіший, найдешевший шлях до власного інтелекту, до пошуку себе. У нагоді стала відеопрезентація «20 книжкових порад кота Інжира».









День молоді

 Щорічно, підтримавши ініціативу молодіжних об’єднань і організацій, в останню неділю червня Україна відзначала День молоді. В Україні День молоді був встановлений Указом Президента України № 323/94 від 22 червня 1994 року, Указом Президента від 27 червня 2008 року № 599 «Про День молодіжних та дитячих громадських організацій» та Указом № 600/2011 "Про внесення зміни до Указу Президента України від 27 червня 2008 року № 599" і відзначається щорічно в останню неділю червня, також відомий під назвою «День молоді».

  29 липня 2021 року, з урахуванням ініціативи молодіжних рухів і організацій України - щоб підтримати інтеграцію української молоді до європейської спільноти, Указом Президента № 333/2021 святкування Дня молоді перенесено на 12 серпня.

  Це свято творчості й натхнення, енергії і запалу, пізнання і самоствердження, любові і романтики. 

  Юність і молодість - це не тільки прекрасні періоди в житті кожної людини, але ще й особливий стан душі. Цей час дерзань, пошуків, відкриттів і реалізації найсміливіших сподівань. Саме вони, сьогоднішні школярі, студенти, молоді робітники, підприємці, науковці, скоро будуть визначати шляхи розвитку країни. Турбота про молоде покоління є важливою частиною соціальної роботи. Розроблена і здійснюється молодіжна політика. Держава підтримує молоді сім’ї. Розширюються можливості для отримання середньої, вищої, спеціальної освіти. Розвиваються юнацькі та молодіжні клуби та центри. Велика увага приділяється зниженню молодіжного безробіття. 

 До свята часто влаштовують різноманітні концерти, фестивалі, квести та спортивні заходи. Також у День молоді можуть влаштовуватися різні флешмоби, в яких можуть взяти участі усі бажаючі.Звісно ж, багато молодих людей віддають перевагу святкуванню в товаристві своїх друзів.  Чудово провести час можна, наприклад, на природі, адже літній день так і спонукає зібратися веселою компанією на свіжому повітрі.


                                                                 #вічнакласика