26 травня 2021

#Пазлы


 Мандрівка продовжується улюбленим містом.



 Сьогодні в нашій бібліотеці відбулося засідання літературної вітальні "Майстерність та натхнення". Творча робота розпочата, далі буде  щось цікаве...!







Бібліотечний ЕКОпростір  «Лялька – мотанка – одвічна берегиня роду»  надав  можливість нашим читачам доторкнутися до витоків національної культури українського народу.

Книжкова  етно-виставка: «З бабусиної скрині»

     Документи  етно-виставки  розповідають  історію створення ляльки-мотанки, допомогають глибше пізнати звичаї і традиції, розкривають  цікаві відомості про український оберег. 


Творча виставка "Ляльки-мотанки - берегині роду" зроблених читачами бібліотеки .

Яскраві й вишукані лялькові вироби захопили  і дорослих, і юнацтво, і малечу.   На ній представлені народні ляльки з різних технік виконання. Створені вони  на основі української традиційної ляльки-мотанки, але вже з сучасними елементами оздоблення та авторським баченням.





На народознавчу подорож "Лялька-мотанка – одвічна берегиня роду "   завітали дівчата 5 а і 5 в класів ЗШ №7.  Бібліотекар Олена Юдіна розповіла про історію та сьогодення ляльки-мотанки. Дівчата переглянули презентацію  ляльку-мотанку та оглянули експозицію ляльок. Ознайомились  з методикою виготовлення ляльки-мотанки. Майстер - клас не залишив байдужим нікого, він захопив увагу  а найголовніше це те, що процес виготовлення приніс усім задоволення та гарний настрій.