28 червня 2023

Година державності «Єдність дарує непереможність»

 До Дня Конституції України бібліотека провела для дітей годину державності «Єдність дарує непереможність». Дітям розповіли, що таке Конституція і демократична держава, які права та обов'язки мають її громадяни. Знайомили з давніми конституційними традиціями України: від Конституції Пилипа Орлика до сучасного Основного закону нашої держави. Ознайомили з законами, які  прописані в Конституції України і чому так важливо, щоб кожен громадянин держави їх дотримувався.









Гра-вікторина "Конституція-оберіг нашої державності"


 28 червня в Україні відзначається державне свято – День Конституції України.

День Конституції – не просто свято нормативного акту, а день, коли було затверджено права і свободи громадян України. Конституція – це основний державний документ, який визначає державний устрій, порядок і принципи функціонування органів влади, виборчу систему, права й обов’язки держави, суспільства та громадян.

У бібліотеці відбулася гра-вікторина: "Конституція-оберіг нашої державності"..   Користувачі бібліотеки в ігровій формі вели мову про права та обов’язки кожної людини.  Бібліотекар розповіла дітям про Основний закон України, який фіксує головні юридичні та політичні аспекти відносин між державою та суспільством і ознайомила присутніх із книгами,які були виставлені на викладці літератури.