11 червня 2024

Онлайн пазли "Step by step" "Письменники, короновані словом"

                                                 В рамках Регіональної компанії

бібліотек Дніпропетровщини

"Читаємо разом"

"Письменники, короновані словом"


Сьогодні ми присвячуємо онлайн - пазли «Step by step» "Письменники, короновані словом" однієї з найяскравіших постатей новітнього покоління українського письменництва -  Марії Матіос . Одна із найпрацьовитіших і найпопулярніших письменниць України Марія Матіос знову пропонує своїм читачам своєрідну «скриньку Пандори» - книжку «Нація». Споконвічні, майже апокаліптичні дилеми життя і смерті, честі – безчестя, любові – ненависті під її пером творять неповторну ауру Слова, Філософії та Пристрасті. 


preview35piece3940a340533f567b33552bacd497410d

Онлайн проект "Книжкова локація" "Крута фішка - українська книжка у нашій бібліотеці"

«Кулінарні фіґлі» - це оновлене видання «Фуршету від Марії Матіос». Це здоровий гумор і міні-енциклопедія сімейного життя самодостатньої жінки, яка знає, що сміх і смачна кухня уміють підтримати здоровий дух у тілі людини так само, як нехитрі знання неписаних законів і народних звичаїв, свого і чужого минулого.     



Цитата дня

   Найкращі висловлювання, 

що мотивують Вас рухатися вперед. 



Мовленева регата "У колі друзів"

 Сьогодні відбулася мовленева регата "У колі друзів" у літературній вітальні "Майстерність та натхнення", присвячена Дню друзів. В дружньому колі літератори ділилися своїми новоствореними віршами. На засідання завітав модератор інженер порозуміння Іван Новіков, який провів урок трансформаційного малювання . Літератори змогли передати свої відчуття та емоції не тільки через вірші але й через малюнки. Це внесло нові позитивні емоції у членів літературної вітальні. Бібліотекарі  підготували для поетів відео - перегляд  «Дружба єднає щирі серця». Під час перегляду кожен зміг побачити та згадати приємні миттєвості , які відбувалися протягом року: творчі зустрічі, заходи з громадськістю міста. По закінченню заходу були відібрані вірші, які будуть опубліковані на сайті "Поезія вільних".











Скануй та читай

  У легендах завжди приховане щось реальне, що можна побачити, помацати, побувати на тому місці. Голосіївський ліс відомий багатьма дивами, зсувами простору і часу, таємничими місцями про які ходить багато чуток.

Зібравши історичні відомості та місцеві вірування автор намагається встановити зв'язок міфу з реальністю.